Förvara böcker – fyra tips för en säker förvaring

Har du ett par böcker som du gärna vill spara? Då gäller det att du förvarar dem på rätt sätt. Annars riskerar de nämligen att gå sönder. Här tänkte vi därför dela med oss av fyra tips och råd som hjälper dig att förvara böckerna på bästa sätt!

Så förvarar du dina böcker på bästa sätt

I och med att böcker till mesta del består av papper är de väldigt känsliga. Vid felaktig förvaring är det därför lätt hänt att de går sönder. Med hjälp av nedanstående tips slipper du däremot detta:

1. Lägg ner böckerna i en kartong eller låda

Det allra första du bör göra är att lägga ner böckerna i en kartong eller låda med lock. På så sätt är de skyddade mot såväl väta som smuts och damm. En vanlig flyttkartong eller en större förvaringslåda av plast brukar passa perfekt för ändamålet!

2. Förvara böckerna i ett uppvärmt och ventilerat förråd

Om böckerna förvaras i ett kallt förråd med varierad luftfuktighet riskerar de bl.a. att börja mögla. Det gäller därför att du förvarar böckerna i ett förråd som är uppvärmt (åtminstone till den grad att det råder normal rumstemperatur) och ventilerat.

3. Se till att böckerna är lättillgängliga

Man vet aldrig när läslusten infinner sig. Se därför till att böckerna är lättillgängliga. Undvik att ställa de längst in i utrymmet, så att du blir tvungen att riva ut halva förrådet för att komma åt dem!

4. Undvik att ställa tunga föremål ovanpå

Om du förvarar böckerna i en flyttkartong bör du undvika att ställa tunga saker på kartongen. Trots att de är väldigt tåliga vill du inte vara med om att kartongen ger vika och skadar dina böcker.

Sammanfattningsvis

För att dina böcker ska hålla sig i bästa tänkbara skick rekommenderar vi dig att placera dem i en flyttkartong eller annan likvärdig förvaringslåda samt förvara dem i ett uppvärmt och ventilerat förråd!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan