5 tips när du ska förvara kläder i garage

Det är inte ovanligt att man har ett överflöd av kläder som inte får plats i hemmet, och därav väljer att förvara dem i garaget. Felaktig förvaring kan däremot göra att kläderna går sönder. Här tänkte vi därför dela med oss av en handfull tips till dig som tänkt förvara kläder i ett garage!

Att tänka på när du ska förvara kläder i ett garage

Som vi har varit inne på tidigare riskerar en felaktig förvaring att förstöra kläderna. Något som man givetvis vill undvika. Nedanför delar vi därför med oss av våra bästa tips för en lyckad klädförvaring i garaget:

1. Tvätta kläderna

Det allra första du bör göra, redan innan du placerar kläderna i garaget, är att tvätta dem. Dels eftersom det är bra för kläderna, men också för att det minskar risken för att de ska angripas av malar och andra skadedjur som kan förekomma i förvaringsutrymmen.

2. Häng upp kläderna på galgar

En del kläder mår bäst av att hängas upp på galgar. Det kan handla om allt ifrån ytterkläder till kostymer, skjortor och liknande.

3. Placera kläderna i plastlådor

De plagg som inte behöver hängas upp på galgar kan med fördel placeras i en plastlåda. Anledningen till att en plastlåda är fördelaktig är att den inte är lika känslig mot fukt och väta, parallellt som den ger ett bättre skydd mot skadedjur.

4. Förvara mörkt och torrt

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att förvara kläderna mörkt och torrt. Se därför till att garaget är uppvärmt och ventilerat. Är det svalt och fuktigt är nämligen chansen stor att kläderna tar skada, samtidigt som det ökar chansen för att de ska angripas av skadedjur.

5. Se till att det inte finns några skadedjur

Trots att man har tagit alla nödvändiga åtgärder kan det förekomma skadedjur. Ett bra tips är därför att kolla till kläderna med jämna mellanrum. Vill du dessutom ge dem ett extra skydd mot skadedjur kan du med fördel använda dig av doftpåsar eller cederträ, vilka brukar vara effektiva mot malar och andra djur!

Där har du det – en handfull tips till dig som ska förvara kläder i ett garage.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan