Hur förvara madrass? Tips för en lyckad förvaring

Det är inte ovanligt att man har en eller flera extramadrasser som ska användas när man vill bereda sovplats åt gäster. Men hur ska man egentligen förvara sin madrass under tiden? Här berättar vi mer om hur du lyckas med förvaringen.

Förvara madrass i förråd – tänk på detta

I och med att madrasser är tillverkade av mjuka material är de potentiella offer för allt ifrån skadedjur som mögel. Nedanför berättar vi mer om hur du kan undvika detta genom rätt förvaring:

1. Skydda madrassen

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska förvara en madrass är att skydda den mot smuts, fukt och skadedjur. För att lyckas med detta kan du exempelvis plasta in madrassen eller köpa en särskild förvaringsväska för madrasser. Något annat du kan göra är att rulla ihop madrassen och sätta den i en stor sopsäck.

2. Placera madrassen i en pappkartong

Vill du ge madrassen ett ytterligare skydd, kan du därutöver placera den i en stor papp-/flyttkartong. På så sätt blir det dessutom enklare att utnyttja allt utrymme i förrådet, eftersom kartonger snabbt och smidigt kan staplas ovanpå varandra.

3. Förvara varmt och torrt

Något annat som är av största vikt när man ska förvara en madrass är att den står i ett uppvärmt, ventilerat och torrt utrymme. Står den i ett kallförråd är nämligen chansen stor att madrassen börjar lukta illa, mögla eller blir angripen av skadedjur. Något som man givetvis vill undvika!

Vi hoppas att du nu har fått svar på frågan ”hur förvarar man sin madrass på bästa sätt?”.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan