Småföretag till salu

Letar du efter småföretag till salu så finns det gott om flera objekt ute som skulle kunna vara av intresse. Det är speciellt lukrativt att hitta bolag på mellan 5 och 100 miljoner kronor i omsättning.

Erfarenhet från både stora och små företag till salu

Jag har tidigare arbetat som företagsmäklare och har haft erfarenhet av både små och stora företagstransaktioner. Hos många företagsmäklare finner du flera mindre bolag till salu och du kan enkelt söka efter bolagstyp, område och den omsättning som just du letar efter, som passar din plånbok. Företagsmäklarna finns ofta på flera orter och har stor erfarenhet av att analysera småföretag till salu.

Även om det är ett litet bolag det handlar om så kan analysprocessen vara tidskrävande och komplicerad. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en företagsmäklare, för att spara dig värdefull tid och för att på bästa sätt öka dina förutsättningar för ett lyckat köp och en bra start på det nya företaget.

Många mäklare går efter modellen handledning, värdering, företagspresentation, förhandling med köpare och upprättande av överlåtelseavtal. En företagsmäklare kan också bidra med ett stort kontaktnät och följer alltid upp efter avslutad överlåtelse av företaget.

Det kan även vara värdefullt för dig som potentiell köpare att utför en noggrann finansiell rapport av samtliga förhållanden i företaget vilket kan vara mycket värdefullt, både för köpare och säljare.

Priset är vad du betalar. Värdet är vad du får. Om du vill köpa ett bolag rekommenderar jag att du anlitar en företagsmäklare. En företagsmäklare har kunskapen att förklara för dig vad skillnaden, är så köp inte grisen i säcken utan se till att genomföra en ordentlig analys innan du fattar köpbeslutet.

<

Är du intresserad av att få hjälp med bokföring eller revision?

Gör en förfrågan på vår webbplats