5 tips för dig som ska städa sitt kylskåp

Likt andra utrymmen i hemmet blir kylskåpet smutsigt och behöver rengöras. Men hur lyckas man egentligen med detta? Här delar vi med oss av fem hjälpsamma tips för dig som är i färd med att städa sitt kylskåp!

Hur ofta behöver man städa sitt kylskåp?

Innan vi berättar mer om hur du går tillväga för att lyckas med själva rengöringen, tänkte vi börja med att reda ut en vanligt förekommande fråga – hur ofta behöver man städa sitt kylskåp?

Kylskåpet behöver inte städas lika ofta som andra utrymmen och ytor i hemmet. Vanligtvis brukar det räcka med en rengöring varannan månad, men detta kan såklart variera från fall till fall.

Vi rekommenderar dig därför att ha som riktlinje att städa kylskåpet minst en gång varannan månad. Upptäcker du däremot att det är mycket spill på hyllplan eller i lådor, alternativt att det börjar lukta konstigt, bör du såklart ta bort detta direkt.

Så här städar du kylskåpet på bästa sätt

Nedanför delar vi med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att rengöra kylskåpet snabbt, enkelt och effektivt:

1. Plocka ut alla förpackningar och matvaror

Det allra första du måste göra är att plocka ut alla förpackningar och matvaror som finns i kylskåpet. Detta är viktigt för att du ska komma åt och rengöra samtliga ytor.

2. Släng produkter som blivit dåliga

När du väl har plockat ut allt som finns i kylskåpet rekommenderar vi dig att även slänga ett öga på deras utgångsdatum och skick. Finns det några produkter som har blivit dåliga? Släng i så fall dessa.  

3. Torka av med vatten och såpa

Nästa steg är att torka av kylskåpets insida med vatten och såpa. Glöm inte bort att torka av samtliga hyllor och lådor.

4. Använd ättika vid behov

Har du svår ingrodd smuts och eller dålig lukt i kylskåpet, kan du även torka av ytorna med ättika och vatten.

5. Lägg in citronhalvor för att få en fräsch doft

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att skiva upp en citron, placera halvorna i en skål och ställa in denna i kylskåpet. På så sätt får det en fräsch doft!

Svårare än så är det inte att städa sitt kylskåp utan starka kemikalier.

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster