Vinterförvara cykel – så gör du

När temperaturen kryper under nollan och snön gör sig tillkänna, ja då är det många som väljer att stoppa undan cykeln för säsongen. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till sig som ska vinterförvara sin cykel!

Tips inför vinterförvaringen av cykeln

Innan du stoppar undan hojen finns det en del saker som är viktiga att göra.

Först och främst bör du tvätta av cykeln ordentligt. Något som enklast görs med en vattenslang och ett lämpligt rengöringsmedel. Därefter bör den få torka ordentligt. Det bör inte finnas några blöta eller fuktiga komponenter!

Sist men inte minst bör du även smörja in kedja och lager som riskerar att börja rosta under vintern. På så sätt minskar du nämligen risken för detta samtidigt som du förlänger cykelns livslängd.

När du väl har rengjort och torkat hojen samt smörjt in nödvändiga komponenter, då är det dags att ställa undan den för vinterdvala!  

Att tänka på om du ska förvara cykeln utomhus

Att vinterförvara cykeln utomhus är inte att föredra. Det är däremot inte alla som har tillgång till ett förråd, garage eller annat förvaringsutrymme. Tillhör du en av dessa är det viktigt att tänka på följande:

1. Förvara cykeln under tak

Om möjligt bör du förvara din cykel under tak. På så sätt skyddar du den nämligen för den värsta nederbörden.

2. Täck över cykeln med ett kapell

Oavsett om du förvarar cykeln under ett tak eller inte bör den täckas över med ett kapell. Ett annat alternativ är att använda sig av en presenning eller liknande. Detta för att ge ett ännu bättre skydd mot väder och vind!

3. Se till att cykeln är fastlåst

Sist men inte minst bör du se till att låsa cykeln. Allra helst bör den även stå på en upplyst och övervakad plats.

Även om vintern inte är högsäsong för cykelstölder så sker de ändå. Därför gäller det också att ta adekvata åtgärder!

Att tänka på om du ska förvara cykeln inomhus

Om möjligt bör du förvara cykeln inomhus. Gärna i ett uppvärmt och ventilerat garage eller förråd. På så sätt får du nämligen ett gediget skydd mot såväl väder och vind som stöld.

Det finns ingen fukt och väta som riskerar att förstöra viktiga komponenter, samtidigt som det krävs mycket mer för att en tjuv ska kunna stjäla din cykel.

Vill du vara extra noggrann kan du även täcka över hojen med ett kapell eller en presenning trots att den står inomhus. På så sätt minskar du risken för att smuts och damm ska fastna på de nysmorda komponenterna!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan