Chark till champagne – tips på passande charkuterier

Champagne är ett av de populäraste vinerna. Tack vare vinets friska karaktär kan det avnjutas vid de flesta tillfällena. Många brukar däremot välja att bjuda på champagne som välkomstdryck vid middagsbjudningar och andra tillställningar. I samband med detta kan det även vara trevligt att kunna ackompanjera vinet med ett passande tillbehör. Varför inte en elegant charktallrik?

Ackompanjera champagnen med chark

Som nämnts inledningsvis karaktäriseras champagnen av en hög friskhet. Något som gör att fett, syra och salta tilltugg passar bra till denna typ av dryck. Även krämiga tillbehör brukar vara mycket goda tillsammans med champagne.

Chark som passar till frisk och fruktig champagne

Till friska och fruktiga champagnesorter passar det exempelvis utmärkt att servera milda charkuterier såsom mortadella, Serranoskinka eller Bresaola för att bara nämna några. Även mozzarella och andra mildare hårdostar passar perfekt att lägga på charktallriken.

Vill du ta charktallriken till nästa nivå kan vi varmt rekommendera dig att komplettera den med rostade oliver. Placera svarta oliver, helst med kärna, på en ugnsfast plåt och sätt in de i ugnen (225 grader) och låt stå i cirka 20 minuter. Detta gör att oliverna blir krispiga, vilket passar perfekt till skinkornas och ostarnas mjukare konsistenser!

Chark som passar till torr champagne

Alla champagnesorter har inte samma höga friskhet. En del beskrivs som torra och passar perfekt tillsammans med salta tillbehör. Allt ifrån mildare charkuterier till mildare ostar såsom brie och vitmögelost brukar passa perfekt till torra champagner!

Chark som passar till mogen champagne

Ska du avnjuta en mogen champagne ackompanjeras den bäst med krämiga och mustigare tillbehör. Här passar exempelvis den karaktäristiska Chevréosten utmärkt, tillsammans med smakrika charkuterier.  

Sammanfattningsvis

Tack vare champagnes höga friskhet passar det perfekt att ackompanjera detta vina med feta, syrliga, salta och krämiga tillbehör i form av exempelvis charkuterier och ostar.

Det är också därför som charkbrickan är idealisk att servera tillsammans med champagne. Den går att variera i all oändlighet samtidigt som alla gäster kan äta de charkuterier och ostar som faller just deras palett i smaken!

Vi levererar kvalitetsviner från några av världens mest hyllade vinproducenter direkt hem till dörren. Att handla i Winefinders vinbutik är lika enkelt och smidigt som att handla i vilken butik som helst. Dessutom slipper du bära hem varorna. Allt du behöver göra är att välja vin och lägga in en beställning av vin och transport, betala och luta dig tillbaka. Resten sköter vi och transportbolaget.

Beställ idag och få hemleverans inom 1-5 dagar