Tips på fars dag present att göra själv

Pappor förtjänar att uppmärksammas varje dag. Men visst kan det vara extra roligt att uppvakta pappa med en hemgjord present. Framförallt om de kommer från hans favoriter – barnen. Här tänkte vi därför tipsa om en handfull fars dag presenter att göra själv!

Förslag på pysselpresenter till pappa på fars dag

Att samla barnen och pyssla ihop en present till pappa på farsdag blir garanterat uppskattat. Dessutom tycker barnen att det är kul att pyssla. En win-win för alla, helt enkelt!

Nedanför har vi därför samlat fem förslag på fars dag presenter som ni kan göra själv:

1. Gör ett kort med barnens händer

Ett kort är förhållandevis enkelt att göra, samtidigt som det blir väldigt personligt och uppskattat. Framförallt om kortets kontur föreställer barnens händer!

Låt barnen placera sina händer på ett papper och rita sedan av händernas kontur med en penna. Ta sedan fram en sax och klipp ut dem. Smycka därefter händerna med ett paljetter, teckningar, ”världens bästa pappa”-meddelanden och liknande.  

2. Gör en rolig pärlplatta

Varför inte komplettera kortet med en pärlplatta? Här är det bara fantasin som sätter gränser för vad man ska skapa. Varför inte göra en pärlplatta med pappans eller barnens namn, ett roligt mönster eller något annat som faller er in?

Det är som sagt bara fantasin som sätter gränserna!  

3. Gör en kaffemugg

Många pappor dricker kaffe. Framförallt på jobbet. Varför inte ge honom en alldeles egen kaffemugg som ni gjort? Inhandla en vit blank mugg och målarfärg för ändamålet. Måla sedan på muggen pappa får en personlig mugg som påminner om sina käraste barn varje gång han ska njuta av en kopp kaffe!

4. Gör ljuslyktor

Förutom kaffemuggar kan ljuslyktor vara väldigt uppskattade. Förvandla exempelvis en tom glasburk till en vacker ljuslykta som lyser upp i vintermörkret.  

5. Gör en teckning

En teckning går alltid hem. Framförallt om de har gjorts av pappans favorit. Förse barnet med papper och penna och låt deras fantasi flöda. Varför förslå ett porträtt av hela familjen?

Där har du det – en handfull tips på fars dag presenter att göra själv!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Se våra produkter