Tips på 5 lekar på skidor för barn

Under vinterhalvåret är det många familjer som åker till fjällen för att spendera tid tillsammans och njuta av skidåkning. För att göra skidåkningen ännu roligare tänkte vi tipsa om en handfull roliga skidlekar!

Vi tipsar om 5 underhållande skidlekar

Det är inte enbart utanför skidbacken som det går att leka roliga lekar. Att ägna sig åt skidlekar brukar uppskattas av såväl stora som små. Framförallt brukar det däremot vara underhållande för barnen och deras kompisar.

Nedanför tänkte vi därför tipsa om fem roliga lekar som kan genomföras på skidor:

1. Skidskyttestafett

Det finns en mängd olika stafettlekar, varav skidskyttestafett är en av dem. En underhållande lek som kan genomföras med antingen längdskidor eller slalomskidor.

Här är det endast fantasin som sätter gränser för hur banan ska se ut och vilka material ni ska använda. Ett tips är däremot att planera ett antal stationer där ni exempelvis ska kasta snöbollar mot ett träd, försöka pricka en hink med kottar eller liknande. Snabbast att klara av alla stationer vinner!

2. Följa John

En klassisk lek som de flesta barn är familjär med. Den går helt enkelt ut på att en person är ”John”. De andra som deltar i leken ska sedan härma det som John gör. I detta fall – när leken ska genomföras på skidor – kan det exempelvis handla om att man ska åka exakt samma väg som John.

3. Tagen

Precis som följa John är tagen, eller kull som det också kan kallas, en lek som de flesta barn är familjär med. En enkel och underhållande lek som går lika bra att genomföra på skidor. Antingen genomförs den i själva skidbacken eller också på plan mark!

4. Skidhandboll

Varför inte passa på att lira lite handboll, fast med skidor på fötterna? En minst sagt underhållande lek som dessutom hjälper barnen att förbättra sin samarbetsförmåga.

5. Häst och vagn

Häst och vagn är en rolig och enkel lek som därutöver bara kräver två deltagare. Den ena personen är häst och ska då dra den andra personen (som är vagn) med hjälp av stavar eller liknande. Förutom att leken är rolig och enkel hjälper det barnen att förbättra balansen och skidtekniken!

Vill du få fler tips på lekar?

Vi har tidigare sammanställt en mängd olika artiklar där vi tipsar om roliga lekar som passar perfekt efter skidåkningen:

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Se våra produkter