I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

5 roliga utomhuslekar för små barn

Även de minsta barnen ska såklart vara med och ha roligt utomhus. Här tänkte vi därför tipsa om en handfull roliga utomhuslekar för små barn!

Tips på fem utomhuslekar för små barn

Att leka utomhus är något som de flesta barn uppskattar, oavsett ålder. Det är dessutom något som brukar uppskattas av föräldrar som är trötta och behöver lite lugn och ro för att ladda batterierna.

Nedanför tänkte vi därför tipsa om en handfull underhållande utomhuslekar som kommer väl till pass när barnen vill göra sig av med lite energi:   

1. Skattjakt

De allra flesta barn har nog varit med om att leta påskägg eller skatter. En spännande och underhållande lek som givetvis kan genomföras året om. Göm någonting ute, det kan exempelvis handla om en reflex eller leksak, som barnen sedan ska försöka hitta. Varför inte rita en skattkarta eller ge dem några ledtrådar?

2. Viskleken

Denna lek bygger på att man är flera deltagare. Perfekt om barnen har sina kompisar över eller om hela familjen ska vara med och leka!

Leken går ut på att man ska sitta i en ring, varpå en av personerna som sitter längst ut ska komma på ett ord som han eller hon viskar till personen bredvid. Något som sedan fortsätter till sista personen, som får säga ordet högt. Stämmer det överens med det ursprungliga ordet?

Många gånger blir det väldigt tokigt och roligt eftersom orden inte alls stämmer överens!

3. Katt och råtta

Likt viskleken bygger denna lek på att man är flera deltagare. Något som gör att den lämpar sig utmärkt vid exempelvis kalas eller liknande.

En person utses till att vara katt och en till att vara råtta. Resten av deltagarna ska ställa sig i en ring och hålla varandra i händerna. Den som har blivit utvald till råtta ställer sig innanför ringen medan katten ställer sig utanför.

Därefter ska katten försöka ta sig in i ringen medan deltagarna i ringen försöker hindra honom från att göra detta. Tar katten sig väl in kan kamraterna i ringen släppa ut råttan och stänga inne katten.

När katten väl lyckas fånga råttan är det dags att låta några andra vara katt respektive råtta.

4. Prickskytte

Ställ ut en hink eller bild en cirkel med pinnar eller liknande. Låt sedan barnen använda sig av kottar, snöbollar, tennisbollar eller något annat passande föremål för att försöka få in dessa i hinken eller cirkeln. Det är både roligt och enkelt!

5. Bygg ett torn

Använd kottar, pinnar och annat som finns i naturen för att bygga ett torn. En mångsidig och rolig aktivitet som barnen både kan göra på egen hand eller i sällskap med andra. Är man fler kan man hjälpas åt eller dela in sig i två lag för att se vem som klarar av att bygga det högsta tornet.

Där har du det – en handfull enkla och underhållande utomhuslekar för små barn!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet