I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

9 tips på enkla påskpyssel för barn

Att pyssla är både roligt och utvecklade. Extra roligt blir det dessutom om man ska knåpa ihop något i samband med en högtid. Här tänkte vi därför tipsa om nio underhållande och enkla påskpyssel för barn!

Enkla och roliga påskpyssel för barnen

När det vankas för påsk är det roligt att samla hela familjen och skapa några vackra kreationer som skänker hemmet den rätta påsk känslan. Det behöver heller inte vara särskilt svårt!

Nedanför delar vi med oss av nio enkla och roliga idéer som även de minsta barnen kan vara med på:

1. Gör påskharar med gamla toalettrullar

Vad passar egentligen bättre än att skapa sina alldeles egna påskharar? Plocka fram några gamla och tomma toalettrullar och förvandla dem till små söta harar.

Som exempel kan ni använda tuschpennor eller ett färgat papper för att ge haren en annan färg. Rita dit ögon, nos och mun med en penna och klipp ut öron från ett pappersark. Det är endast fantasin som sätter gränser!

2. Måla på ägg

Något annat som brukar uppskattas är äggmålning. Plocka fram riktiga ägg (försök tömma dem om du vill, men var försiktig så att inte skalet går sönder) och låt sedan barnen gå loss med exempelvis vatten- eller akvarellfärg.  

3. Klipp ut och rita påskägg  

Vill ni undvika olyckor går det såklart bra att skippa de riktiga äggen och istället klippa ut äggformade figurer från ett pappersark, vilka sedan kan målas med exempelvis tusch- eller ritpennor. Ett enkelt och roligt pyssel som alla kan göra, oavsett ålder!

4. Gör en ruvande höna

Även detta pyssel inkluderar riktiga ägg. Det passar dessutom utmärkt att genomföra om ni väljer att måla på äggen.

Börja med att ta fram en tom äggkartong och klipp av lockat på denna. Lägg sedan ner äggen i hålen, varpå ni klipper ut och ritar en höna som placeras i kartongen. Ni har nu skapat en höna som ruvar på sina ägg.

5. Skapa harar och kycklingar med garnbollar

Garnbollar är riktigt roliga att pyssla med, framförallt för de lite större barnen. De kan exempelvis användas för att skapa små söta harar och kycklingar. Klipp bollarna i önskad form och limma fast ben, ögon och öron. Varför inte klä djuren med kläder? Det är endast fantasin som sätter gränser!

6. Skapa harar och kycklingar med pappersbollar

Om ni inte har tillgång till garnbollar går det lika bra att skapa påskharar och kycklingar med hjälp av papper. Måla pappret i önskad färg och knosa sedan ihop det till en boll. Limma sedan fast ben, ögon, öron och liknande.

7. Gör påskinspirerade pärlplattor

Gillar dina barn att skapa pärlplattor? Varför inte låta de göra påskinspirerade pärlplattor föreställande påskägg, påskharar eller kycklingar?

8. Rita en vacker teckning

Att rita brukar alltid gå hem, inte minst bland de yngre barnen som kanske inte har tålamod för att klippa och klistra!

9. Skapa en påskinspirerad krans

Kransar är inte enbart populära på julen. De är även vanligt förekommande kring påsken. Att skapa en påskinspirerad krans som pryds av fjädrar och liknande är således ett perfekt pyssel.  

Där har du det – en mängd enkla och roliga påskpyssel för barnen!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet