Fettfläckar på dina dörrar? Så här får du bort dem

Det är inte ovanligt att dörrarna blir smutsiga. Över tid kan det även uppstå otrevliga fläckar. Har du också råkat ut för detta? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du går tillväga för att ta bort fettfläckar från dörren!

Därför blir det fettfläckar på dörrarna

Att det uppstår fettfläckar på dörrarna är helt naturligt. Det blir helt enkelt så i takt med att man tar på dem. Extra fläckigt blir det om man är smutsig om händerna. Något som framförallt kan vara fallet om man har små barn hemma.

Tips för att få bort fettfläckar från dina dörrar

Nedanför har vi samlat våra bästa tips och råd för hur du får bort fettfläckarna från dörren:

1. Torka av med jämna mellanrum

Det värsta du kan göra är att lämna kvar fettfläckarna över en längre tid, då de riskerar att bli ännu större och samtidigt sätta sig ännu värre. För att undvika detta rekommenderar vi dig att torka av dörrarna med jämna mellanrum. Gör du detta finns det en stor chans att de inte uppstår från första början!

2. Använd en blandning av vatten och såpa

Är du noggrann och torkar av dörrarna med jämna mellanrum slipper du även använda starka kemikalier. Det räcker vanligtvis med ett milt rengöringsmedel eller än bättre – en blandning av ljummet vatten och såpa. Enkelt, effektivt och miljövänligt!

3. Fett löser fett – använd en vegetabilisk olja

Skulle det vara så att du har ingrodda fläckar som är svåra att få bort, kan du med fördel använda dig av en vegetabilisk olja. Fett löser nämligen fett.

Häll helt enkelt några droppar olja på en bit papper. Gnugga därefter på fläckarna på dörren och låt verka i ett par minuter. Därefter är det bara att torka av med en trasa samt vatten och såpablandningen.

Svårare än så är det inte att få bort fettfläckar från dörren!

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster