Tips på sju roliga aktiviteter i skogen med barn

Det finns många goda anledningar till varför du bör hitta på saker i skogen tillsammans med dina barn. Dels är det härligt att få frisk luft men det är också bra för att lära barnen att värna om naturen. Här tänkte vi därför dela med oss av sju roliga aktiviteter som passar perfekt för sommarens äventyr i skogen!

Vi tipsar om roliga familjeaktiviteter i naturen

Som vi varit inne på inledningsvis finns det många goda anledningar att ta med sig familjen ut i skogen och hitta på något kul. Men vad kan man egentligen göra?

Nedanför har vi samlat sju aktiviteter som passar perfekt för sommarens äventyr:

1. Naturbingo

Att genomföra ett naturbingo är både roligt och lärorikt. För att lära dig mer om hur du planerar och genomför denna typ av aktivitet, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel som handlar om just naturbingo för barn.

2. Tipspromenad med uppdrag

Ett annat tips är att genomföra en tipspromenad. Även det en rolig och lärorik aktivitet. För att göra den än mer underhållande kan man även inkludera diverse uppdrag. Något som vi har skrivit om i vår tidigare artikel tipspromed med uppdrag för barn.

3. Bygg en hinderbana

Vill ni ha ännu mer fart och fläkt kan ni med fördel göra en alldeles egen hinderbana där skogen utgör hindren. Även här har vi sammanställt en artikel där vi berättar hur man kan göra en hinderbana för barn ute.

4. Roliga lekar

Givetvis går det även bra att ägna sig åt vanliga traditionella lekar som inte kräver lika mycket förberedelser. Tips på sådana aktiviteter hittar du i vår artikel med tips på roliga lekar som passar perfekt att genomföra ute i skogen.

5. Fiska

Finns det en sjö eller ett vattendrag i skogen där ni befinner er, kan ni med fördel prova på att fiska. Tänk däremot på att kontrollera att fiske är tillåtet samt om man behöver teckna ett fiskekort.

6. Cykla mountainbike

Om ditt barn är tillräckligt gammal för att cykla, kan ni med fördel prova på att cykla mountainbike längs skogsstigarna. En fartfylld och rolig aktivitet som brukar uppskattas av både barn och föräldrar!

7. Prova på att tälta  

Vill ni prova på friluftslivet på riktigt kan det vara en god idé att övernatta en dag i skogen med tält.

Där har du det – sju roliga aktiviteter som passar perfekt att göra med dina barn i sommar!

Vi tycker det är så viktigt att sprida kunskapen om naturens ekosystemtjänster så vi skrev en bok, som sen blev sju barnböcker, en ljudbok, föreläsningar, vykort, en fotoutställning med mera. Nu hoppas vi att du kan hitta något du tycker om här i vår webbutik.

Se våra böcker