Hinderbana för barn ute – såg gör ni er egna hinderbana

När vi i en tidigare artikel delade med oss av tips när du ska upptäcka naturen med barn, gav vi bl.a. tipset att genomföra en hinderbana i skogen. Här tänkte vi därför fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur ni kan sätta ihop er alldeles egna hinderbana utomhus!

Tips när du ska göra en hinderbana för barn utomhus

Naturen är full av hinder som gör det möjligt att sätta ihop en underhållande hinderbana. Ett perfekt sätt att upptäcka naturen och samtidigt spendera tid tillsammans med barnen!  

Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd för hur ni kan använda skogens naturliga hinder i er bana:

Nerfallna träd

Träd som har ramlat till följd av väder och vind är perfekta hinder i en hinderbana. Kryp under dem, hoppa över dem eller varför inte försöka balansera från den ena änden till den andra? Möjligheterna är minst sagt många.

Stubbar

Finns det träd som har avlägsnat och endast består av en stubbe, kan dessa vara perfekta att hoppa på. Framförallt om det är flera stubbar som ligger nära varandra. Hoppa mellan stubbarna utan att nudda marken.

Stora stenar

Likt stubbarna kan stora stenar användas för att hoppa mellan. Ett perfekt hinder i er hinderbana!

Stigar

Upptrampade stigar är perfekta att göra långa spurter på.

Pinnar och kottar

Pinnar och kottar som ligger på marken är perfekta att använda i en hinderbana. De kan exempelvis användas för att göra en station där man ska försöka kasta kottarna innanför ett specifikt område som markerats med pinnarna. Vem är snabbast på att få en handfull kottar innanför markeringen?

Ett annat tips är att använda pinnarna för att göra ett hoppa hage-hinder.

Låt fantasin flöda

Som du säkerligen märkt kan naturens resurser komma väl till pass när du vill bygga en hinderbana för barn ute. Detta är däremot bara några av sakerna som kan göras. Låt fantasin flöda!

Vi tycker det är så viktigt att sprida kunskapen om naturens ekosystemtjänster så vi skrev en bok, som sen blev sju barnböcker, en ljudbok, föreläsningar, vykort, en fotoutställning med mera. Nu hoppas vi att du kan hitta något du tycker om här i vår webbutik.

Se våra böcker