I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

Tips på 10 roliga lekar för barnkalas

Att fylla år och ha ett roligt kalas är en av årets stora höjdpunkter för de flesta barn. Ett kalas kan såklart bestå av många skojiga inslag, men ett av de enklaste och bästa sätten att underhålla de små är däremot via lekar. Här tänkte vi därför tipsa om tio roliga lekar som lämpar sig utmärkt för barnkalas!

Lekar för barnkalas inomhus

Har ni ert kalas inomhus kan vi varmt rekommendera er att genomföra nedanstående lekar:

1. Sätta svansen på åsnan

Denna underhållande lek kräver lite förberedelser eftersom du är tvungen rita en åsna (eller något annat djur för den delen). Gärna på ett papper av modell större. Häng sedan upp ritningen på exempelvis en anslagstavla som hänger på väggen.

När det är dags att leka ska barnen, en och en, ta på sig en ögonbindel, snurra några varv och sedan försöka placera en svans på åsnan.

2. Hela havet stormar

Hela havet stormar är en lek som verkligen ger skäl till sitt namn. Den är nämligen högljudd, fartfylld och stormig!

Leken går ut på att man ställer stolar i en ring (en mindre än antalet deltagare). Barnen ska sedan gå eller springa runt stolarna till toner av musik. När musiken pausas ska de sedan sätta sig på en av stolarna.

Eftersom de är färre stolar än antalet deltagare är det en av dem som inte kommer att hinna sätta sig. Denne person är då ute ur leken. Varje gång någon åker ut tar man dessutom bort en stol till dess att det bara är en stol kvar och en person har vunnit.

3. Smäll ballonger med fötterna

Dela upp barnen i två lag och knyt fast två ballonger runt varje deltagares smalben, en runt varje ben. Leken går sedan ut på att man ska försöka smälla de andra lagets ballonger så snabbt som möjligt. Förste lag att lyckas med detta har vunnit!

4. Håll ballongen i luften

Vi fortsätter på ballongtemat med ytterligare en enkel och underhållande lek. Den går ut på att varje barn får varsin ballong. Därefter ska de försöka att hålla den i luften så länge som möjligt. Det är endast tillåtet att blåsa, slå eller sparka på ballongen, inte att hålla fast i den.

Den som lyckas hålla sin ballong i luften längst har vunnit.

5. Dansstopp

Denna underhållande danslek passar lika bra på kalas som under uppvärmningar. Sätt på barnens favorithits och dansa loss till musiken. När den pausas ska alla stanna upp. Den som stannar upp sist av alla är ute ur leken. Sist kvar har vunnit!

Vill du ha ännu mer inspiration?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Lekar för barnkalas utomhus

Har ni ert kalas utomhus kan vi varmt rekommendera er att genomföra nedanstående lekar:

1. Skattjakt

Göm undan en skatt och förbered en skattkarta. Låt sedan barnen leta reda på skatten!

2. Hinderbana

Sätt ihop en hinderbana med olika stationer. Vem tar sig igenom banan på snabbast tid?

3. Kurragömma

Utomhus finns det gott om ställen att gömma sig på. Ett av barnen ska hålla för ögonen och räkna till 40. De andra ska sedan springa och gömma sig. Den som blir hittad sist har vunnit medan den som hittades först är den som ska leta efter de andra i nästa omgång.

4. Äppelleken

Fyll upp två stora hinkar med vatten. Lägg sedan ner äpplen i hinkarna och dela upp barnen i två lag. Deras uppgift? Att försöka få upp äpplena som flyter på ytan med munnen. Det lag som först har fått upp alla äpplen ur hinken har vunnit!

5. Dragkamp

Dragkamp är en riktig klassiker som många barn brukar uppskatta. Den går ut på att barnen delas in i två lag. De ska sedan stå på varsin ända av ett långt rep och dra allt vad de orkar. Det lag som lyckas dra det andra över linjen (som finns placerad mellan lagen) har vunnit.

Vill du ha ännu mer inspiration?

Spana då in vår tidigare artikel:

Där har du det – ett tiotal lekar som passar perfekt för barnkalas!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet