I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

9 tips på roliga inomhuslekar för barn

Vi har i en tidigare artikel tipsat om roliga utomhuslekar för små barn. Det är däremot inte alltid som barnen har möjlighet att leka ute. Nu tänkte vi därför dela med oss av nio roliga inomhuslekar!

Vi tipsar om roliga inomhuslekar för barn

Här nedanför har vi samlat massor med förslag på roliga lekar som lämpar sig utmärkt för både små och stora barn:

1. Viskningsleken

Viskningsleken är en underhållande lek som passar lika bra att genomföra med kompisar eller familjen. Den går ut på alla deltagare ska sätta sig i en ring. En av de som sitter i ringens ände ska sedan komma på ett ord som han eller hon ska viska till den som sitter bredvid.

En process som sedan upprepas tills ordet har vandrat ringen runt. Den sista personen ska sedan säga ordet högt. Är det samma ord som den första personen sa har ni vunnit!

2. Skicka ägget

Likt ovanstående lek kan skicka ägget genomföras med såväl vänner som familj. Likaså börjar den med att alla som ska delta ska sätta sig i en ring.

En person ska därefter placera ett ägg under hakan (vi rekommenderar att ni använder ett hårdkokt ägg eller ett plastägg, alternativt något annat liknande föremål).

Leken går sedan ut på att man ska försöka skicka ägget runt hela ringen. Det knepiga är att man inte får använda händerna. Det par som tappar ägget är ute ur leken.

3. Russintipp

Russintipp är en stillsam lek som går ut på att man ritar ett vackert motiv på ett papper. Därefter placerar man ut ett antal russin på teckningen. En person får sedan gå ut ur rummet medan de andra väljer ut det russin som ska vara ”tipp”.

Personen som gick ut får sedan börja äta russinen till dess att han eller hon äter det utvalda russinet. Då ropar resten ”russintipp” och en ny person får vara den som ska äta russinen.

4. Hela havet stormar

Hela havet stormar är motsatsen till lugn. Den går ut på att man ska ställa stolar i en ring (en mindre än antalet deltagare). Deltagarna går sedan runt stolarna till tonerna av musik. När musiken stoppar gäller det att försöka sätta sig på en stol så snabbt som möjligt!

Den person som inte hinner sätta sig på en stol är ute ur leken. Varje gång någon åker ut tar man dessutom bort en stol till dess att det bara är en stol kvar och en person har vunnit.

5. Skattjakt

Göm en skatt någonstans i hemmet och gör sedan en skattkarta där det blir barnens uppgift att försöka hitta skatten!

6. Charader

Charader är en klassiker som alltid går hem. Turas om att spela olika karaktärer, djur eller liknande medan de andra ska försöka gissa vad det är man spelar.

7. Frågesport

Precis som charader är frågesport en underhållande lek som alltid brukar gå hem. En stor fördel är att det är någonting som går att göra med såväl vänner som familj, samtidigt som det går att anpassa frågorna efter deltagarnas ålder och intressen. Det kräver en del förberedelser men är väl värt mödan!

8. Fisk, fågel eller mittemellan

Denna lek liknar på många sätt och vis skattjakten. Den går ut på att man gömmer ett litet föremål, det kan exempelvis vara en reflex, en sked eller liknande, någonstans i hemmet.

Den eller de som ska hitta föremålet får sedan fråga om föremålet befinner sig på plats som är fisk, fågel eller mittemellan. Kommer man närmare föremålet kan den som gömt det säga ”att det blir varmare”, eller ”att det blir kallare” om man hamnar längre och längre bort.

9.  Äppelleken

Detta är mycket underhållande lek som brukar vara uppskattad på exempelvis födelsedagar, men givetvis kan den genomföras när som helst!

Till leken behövs två stora baljor som fylls med vatten samt en mängd äpplen. Barnen delas sedan upp i två lag där de ska försöka fånga upp äpplena med endast munnen. Det lag som lyckas få upp alla äpplen först har vunnit.

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration och tipsar barnen om dessa roliga inomhuslekar!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet