Verktyg rostar i garaget – orsak & lösning

Upplever du att dina verktyg rostar i garaget? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om vad som kan orsaka detta problem samt hur du går tillväga för att få bukt med det.

Därför rostar verktygen i garaget

Det kan finnas olika anledningar till varför verktygen rostar i ditt garage. Allra vanligast är däremot att luftfuktigheten är för hög, att luftcirkulationen är bristfällig samt att temperaturskillnaderna är alldeles för stora.

Hög luftfuktighet och stora temperaturskillnader beror vanligtvis på att isoleringen är bristfällig. Att luftcirkulationen är dålig beror vanligtvis på att man inte har någon fläkt, självdrag eller annat system som gör att luften hålls ny och fräsch.

Så får du bukt med problemet

Hur gör man då för att slippa verktyg som rostar i garaget? Först och främst gäller det såklart att hitta källan till problemet. Uppkommer rosten till följd av hög luftfuktighet, dålig luftcirkulation eller stora temperaturskillnader? Kanske en kombination av alla tre?

Om du har problem med hög luftfuktighet och stora temperaturskillnader hjälper det oftast att tilläggsisolera garaget. Har du problem med luftcirkulationen bör du istället installera en fläkt, självdrag eller något annat system som gör att luften i utrymmet hålls ny och fräsch.

Sammanfattningsvis

För att få bukt med de rostiga verktygen gäller det först och främst att hitta källan till problemet, som vanligtvis beror på hög luftfuktighet, dålig luftcirkulation eller stora temperaturskillnader, och därefter ta adekvata åtgärder.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan