Förvara fiskespön – så gör du

För att hålla din fiskeutrustning i bästa tänkbara skick är det viktigt att du förvarar den på rätt sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du förvarar dina fiskespön!

Hur ska man förvara sina fiskespön?

Det finns en hel del enkla saker som du kan göra för att säkerställa att dina fiskespön förvaras på rätt sätt. Nedanför har vi samlat några av dem:

Förvara de i ett garage eller förråd

För att säkerställa att dina spön inte far illa till följd av väder och vind, rekommenderar vi dig att förvara dem i ett garage eller förråd. Gärna ett som är uppvärmt och ventilerat, om än ett kallgarage / förråd fungerar.

Se till att de inte kan skadas av andra föremål

Synonymt för de flesta garage och förrådsutrymmen är att de är fyllda till bredden med saker. Här gäller det dock att du gör plats för dina fiskespön och säkerställer att de inte riskerar att hamna i kläm mellan andra föremål.

Placera fiskespöna i en spötub

Ett tips för att ge dina spön extra skydd är att placera dem i en så kallad spötub / spörör. En slags tub som vanligtvis är tillverkad av hårdplast. På så sätt minskar risken för att spöna ska skadas av andra föremål under förvaringen.

Använd ett spöställ

Ytterligare ett tips är att använda sig av ett spöställ / en spöhållare. Här finns det dels varianter som ställs på marken men också hållare som monteras på väggen. Genom att använda denna typ av ställ, oavsett variant, ger du spöna extra skydd samtidigt som det blir enklare att bibehålla en bra ordning.

Svårare än så är det inte att förvara sina fiskespön på rätt sätt!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan