Tips när du ska planera en aktivitet i naturen med barn

Det finns många goda anledningar att hitta på saker i naturen tillsammans med barnen, vare sig det gäller på fritiden eller på förskolan och skolan. När man ska göra aktiviteter i naturen med barn krävs det däremot en del planering och förberedelser. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips till dig som är i färd med att planera en aktivitet i naturen med barn!

Så lyckas du planera en aktivitet i naturen

Som tidigare nämnts kan det krävas en del planering och förberedelser när man ska ge sig ut i naturen och hitta på någonting med barnen. Nedanför delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig att lyckas med planeringen:

1. Välj en lämplig aktivitet

Det allra första du bör göra är att komma på en lämplig aktivitet (eller flera). Något som kan vara lättare sagt än gjort!

Önskar du inspiration för detta kan du med fördel spana in våra tidigare artiklar:

2. Se till att du har tillgång till allt nödvändigt material

När du väl har bestämt dig för en eller flera aktiviteter bör du säkerställa att du har tillgång till alla eventuella material / redskap som behövs för att kunna genomföra aktiviteterna i fråga.

3. Välj en lämplig plats

Nästa steg är att välja ut en lämplig plats för aktiviteterna. Vart i naturen ska ni åka?

4. Planera hur ni ska ta er dit

Logistiken är något annat som behöver lösas. Kan ni gå till platsen i fråga? Eller behöver ni ta kollektivtrafiken, bilen eller kanske cykeln?

5. Håll koll på väderprognoserna

Att vara ute i naturen är såklart roligare om det är fint väder. Ett tips är därför att hålla koll på väderprognoserna och ge er ut på solig dag.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att planera en aktivitet i skogen med barn. Perfekt för såväl föräldrar som förskolelärare!

Vi tycker det är så viktigt att sprida kunskapen om naturens ekosystemtjänster så vi skrev en bok, som sen blev sju barnböcker, en ljudbok, föreläsningar, vykort, en fotoutställning med mera. Nu hoppas vi att du kan hitta något du tycker om här i vår webbutik.

Se våra böcker