Förvara säng i förråd – så gör du

Har du en säng och bäddmadrass som ska förvaras i förrådet? Då finns det en hel del saker att tänka på om du vill undvika dålig lukt, mögel och skadedjur. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som ska förvara en säng i förrådet!

Tips när du ska förvara en säng i förrådet

Som nämnts inledningsvis finns det en hel del saker att tänka på när man ska förvara en säng i förrådet. Nedanför har vi samlat de allra viktigaste faktorerna för en lyckad förvaring:

1. Förvara sängen i ett varmförråd

Fuktkänsliga möbler som sängar bör alltid förvaras i ett varmförråd. På en vind eller i ett kallförråd kan det lätt bildas fukt och väta som gör att sängen får en dålig doft (det som ofta beskrivs som källarlukt) och börjar mögla. Dessutom ökar risken för att råka ut för skadedjur.

Se därför till att förvara din säng i ett varmförråd!

2. Se till att luftcirkulationen är god

Förutom en lämplig temperatur är det viktigt att luftcirkulationen inuti förrådet är bra. Står luften stilla finns det nämligen en risk att sängen börjar lukta illa trots att temperaturen är varm.  

3. Plocka bort benen

I samband med att du ställer in sängen i förrådet bör du plocka bort benen så att de inte stöts i och förstörs.

4. Skydda bäddmadrassen

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att slå in och skydda bäddmadrassen med exempelvis plast eller en skyddskappa som är särskilt avsedd för madrasser.

5. Undvik att luta saker mot sängen

I ett förråd är det givetvis inte bara sängen som förvaras. Det är vanligtvis fyllt till brädden med diverse möbler, verktyg och maskiner. Tunga möblemang, verktyg och maskiner bör däremot inte lutas mot sängen eller bäddmadrassen, då de riskerar att bli mjuka och missformade.  

Avslutningsvis

Genom att följa ovanstående tips kan du vara säker på att din säng förvaras på bästa tänkbara sätt i förrådet!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan