Flytta diskmaskin – så gör du

Diskmaskiner är både otympliga och tunga. Något som gör att de kan vara väldigt svåra att flytta från en plats till en annan. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som ska flytta en diskmaskin!

Så flyttar du en diskmaskin steg-för-steg

Nedanför har vi samlat våra bästa och råd för att flytta en diskmaskin i fem enkla steg:

1. Koppla ur den korrekt

Om du exempelvis ska byta ut den diskmaskinen som finns monterad i ditt kök, är det viktigt att du först och främst kopplar ur den korrekt. Vet du inte hur man gör detta rekommenderar vi dig att kontakta en fackman.

2. Fäst kablar och slangar

Väl urkopplad är det viktigt att de kablar och slangar som sitter fast i maskinen inte är i vägen när du ska flytta den. I värsta fall kan det leda till att du snubblar och orsakar såväl materiella som personliga skador. Se därför till att alla kablar och slangar sitter fast på ett sådant sätt att de inte är i vägen!

3. Förbered färdvägen

Nästa steg är att förbereda den väg som maskinen ska flyttas via. Se till så att det inte finns någonting i vägen. Det kan exempelvis handla om stora byråer som blockerar en trång korridor, tavlor som hänger på väggen och riskerar att ramla ner eller mattor som ligger på golvet och kan leda till att man snubblar.

4. Var minst två stycken

När man ska göra såhär pass tunga lyft är det viktigt att man tar hjälp av någon. Var minst två stycken och se till att göra ergonomiska lyft. Tips på hur ni lyckas med detta finns i vår tidigare artikel om lyftteknik.

5. Använd adekvat redskap

För att förenkla lyften och skona kroppen kan det även vara en bra idé att använda sig av ett adekvat redskap såsom en flyttsele eller en pirra. För att få fler tips på redskap samt lära dig mer om deras egenskaper, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi tipsar om bärhjälpmedel.

Där har du det – en handfull tips som underlättar när du ska flytta en diskmaskin!

Är du intresserad av roliga & praktiska produkter till de bästa priserna?

Se våra produkter