7 tips vid förvaring av släpvagn

Att förvara sitt släp på ett korrekt sätt är viktigt för att undvika onödiga skador, säkerställa bästa möjliga funktion samt förlänga dess livslängd. Men hur gör man egentligen för att lyckas med detta? Här delar vi med oss av sju tips som säkerställer korrekt förvaring av släpvagnen!

Så förvarar du ditt släp på rätt sätt

Som vi varit inne på tidigare finns det många goda anledningar att vara noggrann med hur du förvarar ditt släp. Nedanför delar vi med oss av sju tips som hjälper dig att lyckas med detta:

1. Inspektera släpet

Det allra första du bör göra när du ska ställa bort släpet för långvarig förvaring är att kontrollera dess funktioner. Fungerar allt som det ska? Är det någonting som är trasigt och behöver bytas ut / repareras?

2. Gör en snabb och enkel tvätt

Ett annat tips är att göra en snabb och enkel tvätt av släpet. Här räcker det vanligtvis med att skölja av det med en högtryckstvätt. På så sätt avlägsnar du smuts och damm, vilket bl.a. förhindrar rostangrepp.

3. Förvara släpet i ett garage under vintern

Under vintern kan det vara bra att förvara släpet inomhus, i ett garage. Allra helst ett som är uppvärmt och ventilerat, om än ett kallgarage kan fungera.

4. Ställ det under ett tak

Om du inte har tillgång till ett garage kan det åtminstone vara bra att ställa det under en carport eller liknande. På så sätt skyddar du släpet mot väder och vind.

5. Täck över släpet under vintern

Skulle det vara så att du varken kan ställa släpet i ett garage eller under ett tak, bör du åtminstone täcka över det med hjälp av exempelvis en presenning.

6. Var uppmärksam på snö

Vid kraftigt snöfall rekommenderar vi dig att avlägsna snön från släpet.

7. Inspektera återigen släpet

Sist men inte minst bör du återigen inspektera släpet efter den långa förvaringen. Fungerar allt som det ska? Är det någonting som är trasigt och behöver bytas ut / repareras?

Där har du det – sju tips som hjälper dig med förvaringen av släpet.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan