5 tips för en lyckad förvaring av takboxen

När takboxen inte används bör den heller inte vara monterad på bilen. Istället bör den förvaras på ett tryggt och säkert sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad förvaring av takboxen!

Så förvarar du din takbox på bästa sätt

Som nämnts inledningsvis bör takboxen läggas undan och förvaras när den inte används. Att köra runt med en tom låda på bilen kan nämligen leda till en försämrad körupplevelse och en ökad bränsleförbrukning.

Vidare är det viktigt att vara noggrann med hanteringen och förvaringen av din takbox. Är du inte det kan den skadas, vilket i sin tur kan resultera i försämrad funktion. Har du otur riskerar den även att gå sönder.

Men hur gör man egentligen för att förvara takboxen på rätt sätt? Nedanför har vi samlat våra bästa tips och råd för att lyckas med just detta:

1. Förvara den i ett garage eller förråd

Först och främst rekommenderar vi dig att förvara takboxen i ett uppvärmt och ventilerat utrymme, exempelvis i ett garage eller förråd. På så sätt kan du vara säker på att viktiga komponenter inte rostar till följd av väder och vind, samt att den inte utsätts för annan yttre åverkan.

2. Förvara den liggandes

Förutom att förvara takboxen i ett varmt garage eller förråd, bör den även förvara liggandes. På samma sätt som den är monterad på bilen. Att ställa eller hänga den på högkant riskerar nämligen att leda till onödiga skador.

En annan fördel med att förvara takboxen liggandes är att det ger dig extra förvaringsutrymme. Perfekt om du upplever att det är ont om förvaring i ditt garage eller förråd!

3. Lägg den på en hylla

I och med att takboxen ska förvaras liggandes, är det många som väljer att lägga den på golvet. Något som inte är att rekommendera då det är lätt hänt att man trampar boxen, alternativt tappar något på den. Ett bättre alternativ är att lägga den på en hylla.

4. Införskaffa ett väggfäste

Om du inte har någon hylla i ditt förvaringsutrymme, alternativt om de redan är fulla, kan du införskaffa ett väggfäste som är särskilt framtaget för takboxar.

5. Införskaffa en taklift

Ett annat alternativ är att införskaffa en tak-/multilift som gör det möjligt att hänga upp boxen i taket. På så sätt maximerar du utrymmet i ditt garage eller förråd!

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara takboxen på bästa sätt.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan