Tips på goda tilltugg till Riesling

Planerar du att avnjuta ett Rieslingvin och letar efter något passande tilltugg som kompletterar vinet? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen tipsa om en handfull välsmakande tilltugg som passar perfekt till Riesling!

Men först, en introduktion till Riesling

Riesling är en grön druva som huvudsakligen odlas i Australien, Tyskland, Frankrike och Österrike. Druvan förekommer däremot i nästan alla vinproducerande länder, inte minst i Europa, då den trivs bra i svalare klimat.

Rieslingvinerna kommer i en mängd olika smakprofiler, från torra till söta, men kännetecknas huvudsakligen av friska och fruktiga inslag av exempelvis blommor, citrus, äpple, päron och honung.

Vi tipsar om tilltugg som passar till Riesling

Genom att komplettera vinet med ett passande tilltugg kan du lyfta smakupplevelsen till helt nya höjder. Det gäller däremot att välja rätt råvaror och smaker. Nedanför har vi samlat en handfull välsmakande tilltugg som passar perfekt att avnjuta tillsammans med ett Rieslingvin:

Tilltugg till torr och halvtorr Riesling

Om du har en torr Riesling i glaset passar fisk och skaldjurstilltugg med syrliga inslag perfekt, då de klarar av att möta och ackompanjera vinets fruktsyra på ett utomordentligt sätt!

Snittar som är gjorda på kräftstjärtar, philadphia- och pästost, crème fraiche, dill, gräslök, citron och kavring brukar vara väldigt uppskattade. Ett annat passande tilltugg är fisktartar (av exempelvis lax) som serveras med en citronkräm. Två enkla och välsmakande tilltugg som passar perfekt till såväl vardag som fest.

Trots att de två ovanstående tilltuggen är väldigt enkla att förbereda saknar man ibland den tid eller energi som krävs för detta. Vill du slippa förberedelserna helt och hållet kan vi varmt rekommendera dig att servera en syrlig ost till vinet.

Tilltugg till söt Riesling

Har du däremot en sötare Riesling i glaset kan det vara passande att servera ett tilltugg som innehåller både sötma och hetta. Varför inte en uppfriskande blandning av kräftstjärtar, avokado, mango, gurka, koriander, lime och cayennepeppar som serveras på bröd eller i ett glas och toppas med en klick crème fraiche?

Där har du det – tilltugg som passar till både torrare och sötare Rieslingviner!

Vi levererar kvalitetsviner från några av världens mest hyllade vinproducenter direkt hem till dörren. Att handla i Winefinders vinbutik är lika enkelt och smidigt som att handla i vilken butik som helst. Dessutom slipper du bära hem varorna. Allt du behöver göra är att välja vin och lägga in en beställning av vin och transport, betala och luta dig tillbaka. Resten sköter vi och transportbolaget.

Beställ idag och få hemleverans inom 1-5 dagar