I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

Vi tipsar om 5 uppvärmningslekar för små barn

Även de små barnen kan behöva värma upp inför fartfyllda aktiviteter såsom skidåkning. Här tänkte vi därför tipsa om en handfull underhållande, enkla och bra uppvärmningslekar för små barn!

Att tänka på när man ska värma upp

Som nämnts inledningsvis kan såväl vuxna som barn behöva värma upp inför fartfyllda aktiviteter. Det är viktigt för att kroppen och dess muskler ska få upp värmen och därigenom minska risken för skador.

I samband med uppvärmningen finns det däremot en del saker som är viktiga att tänka på. Dessa inkluderar:

  • Att börja med låg intensitet – All uppvärmning bör börja med låg intensitet, oavsett hur ung eller gammal man är. Kom ihåg att kroppen är kall och behöver värmas upp!

  • Att öka tempo och kraft gradvis – Uppvärmningen bör däremot inte bibehålla samma låga intensitet hela tiden. Såväl tempot som kraften ska ökas gradvis.

  • Att inte ta i för mycket – I takt med att man ökat intensiteten på uppvärmningen är det lätt hänt att man börjar ta i för mycket. Här är det viktigt att komma ihåg att det är en uppvärmning. Man ska inte ta ut sig och bli helt slutkörda!

  • Att tänka igenom upplägget – På samma sätt som intensiteten på uppvärmningen ska ökas gradvis, ska den också varvas med aktivitet och vila. Mellan momenten ska man alltså planera in en kortare vilostund.

  • Att tänka på tiden – Sist men inte minst är det viktigt att tänka på tiden. Uppvärmningen bör vara i cirka 30 minuter!

Tips på uppvärmningslekar för små barn

Nu när du har bättre koll på vad som är viktigt att tänka på i samband med att man ska värma upp, tänkte vi tipsa om en handfull underhållande uppvärmningslekar som lämpar sig utmärkt för de mindre barnen:

1,2,3 rött ljus

1,2,3 rött ljus är en väldigt rolig lek som kan ha hur många eller få deltagare som helst. Den går ut på att en person ska ställa sig en bra bit ifrån de andra och agera trafikljus.

Personen säger då ”ett, två, tre rött ljus” medan de andra ska försöka springa och komma så nära trafikljuset som möjligt. När det blir rött ljus måste alla stanna och stå helt blixtstilla. Rör man på sig är man tvungen att börja om från början. Först att passera trafikljuset har vunnit!

Dansstopp

Dansstopp liknar på sätt och vis 1,2,3 rött ljus. Leken går helt enkelt ut på att man sätter på barnens favoritlåtar och låter de dansa loss. Musiken pausas sedan tvärt varpå barnen ska försöka stå helt blixtstilla.  

Stationer med olika uppgifter och övningar

Ett annat alternativ är att sätta upp olika stationer där barnen ska genomföra olika uppgifter och övningar. Det kan handla om allt ifrån att stå på händer till att göra kullerbyttor och balansera på stenar. Låt fantasin flöda!

Hinderbana

Om inte kullerbyttor och balansövningar går hem kanske en hinderbana gör det. Sätt upp olika hinder där barnen får krypa under, hoppa emellan och klättra upp för olika föremål och hinder.  

Tagen

Sist men inte minst vill vi tipsa om tagen. En riktigt klassisk lek som går ut på att en person ska jaga och försöka ta de resterande deltagarna. Lyckas man ta någon är det den personens tur att jaga resten. Enkelt och underhållande!

Där har du det – fem roliga uppvärmningslekar som lämpar sig utmärkt för små barn.

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet