Vinterförvara studsmatta – så gör du

Är det dags att plocka ner barnens studsmatta för vintern? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du går tillväga för att vinterförvara din studsmatta på bästa sätt.

Så förvarar du studsmattan utomhus

På många håll i landet är vintrarna förhållandevis milda. Något som medför att en del i södra Sverige väljer att låta studsmattan stå ute. Även om detta inte är att föredra eftersom vissa delar kan bli rostiga samtidigt som studsmattans funktionalitet och livslängd riskerar att försämras, finns det fortfarande de som kommer att låta den stå ute.

Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd till dig som ska vinterförvara studsmattan utomhus:

1. Överväg att plocka ner och ta in vissa delar

Alla delar på studsmattan är inte väderkänsliga. De delar som faktiskt är känsliga för kyla och väta bör du däremot överväga att plocka ner och ta in. Exempel på sådana delar inkluderar duk, fjädrar och kantskydd.

2. Täck över med presenning eller liknande

Om du inte har den tid eller energi som krävs för att demontera och ta in väderkänsliga delar, bör du åtminstone försöka täcka över studsmattan med en presenning eller ett överdrag/skydd som är särskilt avsett för studsmattor.

3. Ställ studsmattan mot husväggen

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att ställa upp studsmattan mot väggen. Framförallt om du inte tar in duken eller fjädrarna. På så sätt riskerar du nämligen inte att de töjs ut eller går sönder vid ett kraftigt snöfall. Tänk däremot på att den bör spännas fast på något sätt så att den inte välter eller tar vind!

Så förvarar du studsmattan inomhus

Som vi varit inne på tidigare så är inomhusförvaring att föredra. Här gäller det att plocka ner studsmattan på adekvat sätt och sedan placera de olika delarna i lådor eller påsar. På så sätt skyddar du de mot smuts och fukt samtidigt som det kommer att underlätta när det är dags att sätta ihop den igen.

Därutöver är det viktigt att studsmattan förvaras i ett torrt utrymme, exempelvis i ett garage eller förråd. Allra helst bör det även vara uppvärmt och ventilerat. På så sätt kan du känna dig trygg med att studsmattan behåller sin funktionalitet under en lång tid framöver!

Sammanfattningsvis

För att summera det hela bör hela studsmattan demonteras och förvaras inomhus under vintern. Det säkerställer att den behåller sin ursprungliga funktionalitet i många år framöver. Har du inte den tid eller energi som krävs för att göra detta bör du åtminstone täcka över den eller ställa upp den mot husväggen.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan