I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

Tips på 9 enkla pyssel med papper

Att pyssla är väldigt givande för barn, både på ett kreativt och rationellt plan. Det är dessutom ett roligt sätt att fördriva tiden när vädret inte möjliggör utomhuslekar. Här tänkte vi därför tipsa om nio enkla pyssel med papper!

Tips på enkla och roliga pyssel med papper

Pyssel är som allra bäst när det är enkelt och underhållande. Nedanför har vi därför sammanställt en lista med nio pyssel som faller under denna kategori:

1. Måla med kritor

Att måla med gamla hederliga kritor är något som många barn inte gör idag. Det kan därför vara uppskattat att plocka fram kritorna och låta barnen gå lös med dessa. Enkelt och underhållande!

2. Rita och öva på siffror

Varför inte förena nytta med nöje? Låt barnen rita och öva på siffror. Förse varje siffra med en vacker färg och ett unikt utseende.

3. Rita och öva på alfabetet

Ett annat tips är att även rita och öva på bokstäver. Varför inte tejpa ihop flera A4-papper för att göra en stor tavla föreställande hela alfabetet?

4. Gör en sockermålning

Att göra en sockermålning brukar uppskattas av såväl stora som små. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att det gör det möjligt att skapa med socker och vattenfärg på ett helt nytt sätt!

Börja med att göra en sockerlag genom att koka upp lika delar socker och salt i en kastrull. Låt svalna något innan du penslar ut sockerlagen på ett tjockare papper. Därefter är det bara att måla, dutta, stänka och droppa med vattenfärg.

5. Vik en loppa

Att vika en loppa är minst sagt underhållande. Framförallt om den förses med vackra färger och mönster!

För att skapa en loppa behöver du en kvadratisk bit papper. Vik sedermera kvadraten på mitten, uppifrån och ner. Veckla ut kvadraten och vik från höger till vänster. Veckla ut den igen och du bör nu ha en fyra små kvadrater på pappret.

Nästa steg är att vika in alla hörn mot mitten av pappret. När alla hörnen är nedvikta vänder du på pappret och viker in även dessa hörn mot mitten. Voilá – du har nu skapat en loppa!

6. Skapa roliga hattar

Måla, klipp och klistra för att göra roliga hattar.

7. Gör en solfjäder

Det är inte bara loppor och hattar som kan skapas med papper. Varför inte göra en vacker och funktionell solfjäder? Måla ett A4-papper i valfri färg och mönster. Gör sedan ett litet veck längs kortsidan. Vänd pappret upp och ner och gör ytterligare ett veck. Fortsätt sedan tills du har vikt hela pappret.

8. Klipp ut ett hjärta

Använd en sax för att klippa ut ett hjärta. Måla det sedan och skriv någon fin text till någon du tycker om!

9. Gör en vindsnurra

Sist men inte minst kan du skapa en vindsnurra. Börja med att vika ett kvadratiskt papper åt båda hållen. Ta sedan en sax och klipp där du vikt, men klipp inte ända till mitten. Sätt en klick lim i mitten och vik upp flikarna mot mitten. Fäst sedermera snurran på en pinne eller ett sugrör.

Vill du få ännu fler pysselidéer?

Spana då in våra tidigare artiklar:

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet