Så rengör du en våtrumsmatta

Våtrumsmattor är praktiska på många sätt och vis. Något som är mindre bra med dessa mattor är att de tenderar att bli både smutsiga och missfärgade. I vissa fall bildas det även kalkbeläggningar på dessa plastmattor. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att rengöra en våtrumsmatta, enkelt och effektivt!

Rengör din våtrumsmatta med dessa enkla men effektiva tips

Att rengöra en våtrumsmatta i badrummet behöver inte vara svårt eller tidskrävande, även om den blivit missfärgad eller fått kalkavlagringar. Nedanför har vi samlat fem tips som hjälper dig att lyckas med rengöringen:

Plocka upp hår från golv och sil

I duschutrymmet samlas det ofta hår på golvet och på golvbrunnens sil. Dessa bör plockas upp direkt. Låter man de ligga kvar finns det en risk att det samlas bakterier som gör att såväl missfärgningar som kalkbeläggningar kan uppstå.

Skölj bort tvålrester och hudavlagringar

På samma sätt som hår bör plockas upp från golv och sil, bör även tvålrester och hudavlagringar sköljas bort med varmt vatten. Det räcker vanligtvis med att spola av duschutrymmet ett par gånger i veckan.

Använd såpa för vardaglig rengöring

För vardaglig rengöring av våtrumsmattan rekommenderar vi dig att använda varmt vatten och såpa. Blanda vatten och såpa i en sprayflaska, applicera på mattan och låt verka ett par minuter innan du torkar av ytan med en fuktig trasa. Finns det ingrodd smuts kan du byta ut trasan mot en mjuk borste. Därefter är det bara att skölja av mattan med vatten.

Använd en svamp och ett allrengöringsmedel vid missfärgningar

Har mattan börjat gulna eller blivit missfärgad på annat sätt, rekommenderar vi dig att använda ett allrengöringsmedel om såpan inte fungerar. Applicera på medlet på den missfärgade ytan och gnugga med en borste!

Använd en lätt alkalisk produkt för kalkbeläggningar

Har det uppstått kalkbeläggningar på din våtrumsmatta? I sådana fall rekommenderar vi dig att i första hand använda ett lätt alkaliskt rengöringsmedel. Skulle beläggningarna fortfarande finnas kvar kan du använda dig av ett avkalkningsmedel.

Tänk på att applicera alla rengöringsmedel enligt anvisningarna och efterskölj alltid med varmt vatten för att avlägsna eventuella rester.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att rengöra en våtrumsmatta, enkelt och effektivt!

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster