Så rengör du din diskho som proffsen

Med tiden tenderar diskhon att bli smutsig. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att den dagligen får utstå både matrester och diverse dryck. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan rengöra din diskho som städproffsen!

Rengör diskhon i fem enkla steg

Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att rengöra din diskho i fem enkla men effektiva steg:

1. Undvik matrester i diskhon

Matrester hör inte hemma diskhon, utan i soporna. Var därför noga med att skrapa av eventuella matrester i komposten innan du sköljer av tallriken över hon. Skulle det hamna matrester i vasken bör dessa plockas upp omedelbart. Ligger de kvar under en längre tid är risken stor att det uppstår allt ifrån missfärgningar till svårborttagna fettfläckar.

2. Skölj och torka ur vasken

Förutom att undvika matrester i diskhon rekommenderar vi dig att skölja och torka ur diskhon med jämna mellanrum. På så sätt uppstår det ingen ingrodd och svårborttagen smuts!

3. Använd ett adekvat rengöringsmedel

Vid den dagliga rengöringen räcker det vanligtvis med att använda sig av varmt vatten och en fuktig trasa. Då och då bör du däremot ta till ett adekvat rengöringsmedel. Såpa är ett effektivt och skonsamt alternativ som funkar på alla typer av material.

Har du en vask som är tillverkad av kompositsten eller en naturlig sten, bör du vara extra försiktig vid valet av rengöringsmedel. Dessa material kan nämligen ta skada av starka kemikalier och medel med låga pH-värden. Såpa eller ett rengöringsmedel som är särskilt framtaget för materialet i fråga är att föredra.

4. Använd bikarbonat och ättika

Om du har genomfört ovanstående steg men fortfarande upplever problem med ingrodda smuts- och fettfläckar, kan du testa att använda ett enkelt men ack så effektivt husmorsknep.

Det första du bör göra är att skölja av diskhon med varmt vatten. Plocka sedan fram bikarbonat från skafferiet och lägg ut ett tunt lager över hela vasken. Låt ligga i max fem minuter. Under tiden kan du blanda vatten och ättika i en adekvat behållare. När bikarbonaten fått verka avlägsnar du det med hjälp av vatten och ättiksblandningen.

För att undvika att en skarp ättiksdoft sprider sig från diskhon kan du med fördel skölja av den en extra gång med enbart varmt vatten.

5. Torka av vasken med en torr trasa

Avslutningsvis bör du också torka av diskhon med en torr trasa. Framförallt om du har en ho av rostfritt stål. Genom att göra detta uppstår det nämligen inga vattenfläckar eller ränder, vilket annars är vanligt förekommande.

Genom att följa ovanstående steg kan du känna dig trygg med att diskhon blir skinande ren!

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster