Att tänka på vid förvaring av tält

Att ge sig ut i naturen och tälta har blivit allt populärare under de senaste åren. För att din utrustning ska hålla så länge som möjligt gäller det dock att du tar hand om den på rätt sätt. Här tänkte vi därför berätta mer om vad som är viktigt att tänka på när du ska förvara ditt tält!

Så här förvarar du ditt tält på bästa sätt

Som vi har varit inne på inledningsvis är det viktigt att du tar hand om och förvarar din tältutrustning på rätt sätt. Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att lyckas med detta:

Ta ut och skaka av tältet

Innan du stuvar undan tältet för förvaring är det viktigt att du tar ut det från förvaringspåsen och skakar av det. På så sätt säkerställer du att det inte finns kvar sand, jord, barr, kottar eller andra naturliga föremål som kan ha fastnat i tältet och som riskerar att skada det under förvaringen.

Låt tältet ligga och torka om det är blött

Skulle det vara så att tältet är blött eller fuktigt är det än viktigare att du tar ut det och låter det ligga och torka. Du bör inte stuva undan tältet förens det är helt torrt. Låter du det inte torka finns det nämligen en chans att tyget börjar lukta illa. I värsta fall kan det rent av börja mögla. Något som man givetvis vill undvika!

Förvara torrt och svalt

När du har skakat av tältet och låtit det torka är det dags att stoppa undan det för förvaring. Här är det viktigt att förutsättningarna är rätt. Det bör vara torrt och svalt i utrymmet. Temperaturen bör även vara konstant hela tiden. Med anledning av detta trivs tältet bäst i ett uppvärmt och ventilerat förråd eller garage.

Skydda tältet från skadedjur

Om förhållandena i ditt förråd eller garage är fel, finns det en risk för att skadedjur äntrar byggnaden och börjar äta på tältet och andra eventuella textilier som finns i förvaringsutrymmet. Det gäller därför att se till att förrådet eller garaget är skadedjursfritt!

Ett enkelt men effektivt knep för att mota bort skadedjur är att lägga ut cederträblock i utrymmet.

Där har du det – fyra saker som är viktiga att tänka på när du ska förvara ett tält.

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan