5 tips när du ska förvara däck i garage

Genom att förvara däcken på rätt sätt kan du försäkra dig om att livslängden blir längsta möjliga, vilket i sin tur resulterar i fördelar som minskade kostnader. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips och råd till dig som tänkt förvara sina däck i garaget.

Förvara däck i garage – tänk på detta

Som vi varit inne på inledningsvis finns det många fördelar med att förvara däcken på ett korrekt sätt. Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med däckförvaringen i garaget:

1. Börja med att rengöra däcken

Det allra första vi rekommenderar dig att göra är att rengöra däcken och fälgarna. Här räcker det vanligtvis att använda sig av vatten, samt trasa eller borste för att kunna skrubba rent. Vid behov kan du även blanda ner några droppar diskmedel i vattnet. Undvik starka kemikalier som riskerar att påverka gummit på ett negativt sätt.

I samband med rengöringen kan du även passa på att ta bort stenar som fastnat i däckmönstret.

2. Förvara däcken på fälgen

Att förvara däcken på fälgen är att föredra eftersom lufttrycket bibehålls. Något som däcket mår bättre av.

3. Se till att temperatur och luftfuktighet är rätt

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att förvara däcken i ett garage med rätt temperatur och luftfuktigheten. Såväl temperaturen som luftfuktigheten bör också vara jämn under hela förvaringsperioden.

Temperaturen bör ligga omkring 15–20 grader och luftfuktigheten bör vara så låg som möjligt. Däcken mår bäst av att förvaras i en torr miljö. Placera de fördelaktigen i en däckpåse eller sopsäck, men försäkra dig om att däcken är helt torra innan du gör detta!

4. Skydda däcken från solljus, oljor och kemikalier

Däcken bör inte utsättas för solljus, kraftig UV-strålning, oljor eller kemikalier. Även detta blir lättare att undvika om du väljer att placera dem i en däckpåse eller sopsäck.

5. Förvara däcken liggande på varandra

Om du har följt vårt tidigare råd och behåller däcken på fälgarna, bör de alltid förvaras liggandes på varandra, alternativt upphängda i en krok på väggen. Förvaras de däremot utan fälg bör de istället stå upprätt.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara däcken i garaget, på ett korrekt sätt!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan