Förvaring av grill – 5 tips för en lyckad vinterförvaring

För att hålla din grill i bästa tänkbara skick gäller det att förvara den på rätt sätt. Inte minst under årets kallaste månader. Här tänkte vi därför dela med oss av tips och råd som hjälper dig med grillförvaringen!

Så förvarar du din grill på bästa sätt

Genom att förvara din grill på rätt sätt kan du säkerställa att den håller sig i bästa tänkbara skick samt får en längre livslängd. Och vem vill inte detta? Nedanför har vi därför samlat en handfull tips för hur du förvarar grillen:

1. Se till att rengöra grillen ordentligt

Det allra första du bör göra är att rengöra grillen ordentligt. Har du en kolgrill plockar du ut eventuella kolrester. Därutöver rengör du gallret och övriga ytor inuti och ovanpå grillen.

2. Koppla bort eventuell gasol

Har du en gasolgrill bör du även koppla bort gasoltuben.

3. Täck över grillen

När grillen väl är rengjord är det dags att täcka över den. Här kan du antingen använda dig av ett överdrag som är särskilt anpassar för din grill eller en vanlig presenning. Genom att göra detta förhindrar du att det samlas stora mängder smuts under förvaringen.

4. Förvara den i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Allra bäst är det att förvara grillen i ett uppvärmt och ventilerat utrymme, exempelvis ett förråd eller garage.

5. Se till att inget annat kan förstöra grillen

Väljer du att förvara grillen i ett förråd eller garage bör du däremot kontrollera så att det inte finns något annat som riskerar att förstöra grillen under förvaringen. Exempelvis bör det inte finnas stora och tunga föremål som riskerar att ramla på grillen!

Svårare än så är det inte att lyckas med förvaringen av grillen.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan