5 tips när du ska ta bort fläckar från en målad vägg

Det är inte ovanligt att det blir fläckar på väggen. Framförallt om man har små barn som springer runt och kladdar med sina smutsiga händer överallt. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att ta bort fläckar från målade väggar!

Så får du bort fläckar från målade väggytor

Som vi varit inne på tidigare är det lätt hänt att väggarna blir smutsiga. Med rätt tillvägagångssätt kan du däremot avlägsna fläckarna på ett enkelt och effektivt. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig med detta:

1. Damma av väggarna regelbundet

Ett av de mest effektiva sätten att undvika smutsiga och fläckiga väggar är att damma av dem med jämna mellanrum. På så sätt förhindrar du nämligen att det samlas smuts på väggen!  

2. Torka bort smuts och kladd direkt

Trots att man dammar av väggarna med jämna mellanrum kan det såklart uppstå fläckar på annat sätt. Exempelvis om man har barn som kladdar med händerna på väggen eller om man tappar något som skvätter på väggen. Skulle detta ske är det däremot viktigt att man torkar bort fläckarna direkt, innan de blir mer permanenta.  

3. Använd ett milt rengöringsmedel

I samband med att man torkar av väggarna är det viktigt att man använder sig av ett milt rengöringsmedel. Använder du dig av starka kemikalier finns det nämligen en chans att färgen löses upp. Något som i sin tur kan göra att det uppstår fläckar på väggen.

4. Gnugga inte för hårt

På samma sätt som du inte bör använda dig av starka kemikalier, bör du inte heller gnugga för hårt med trasan eller svampen. Även detta kan nämligen göra till att färgen börjar lösas upp och bildar fläckar.

5. Gör en blandning av vatten och potatismjöl  

Har du en fläck som inte går bort trots ovanstående tillvägagångssätt? Då kan du med fördel prova på ett gammalt hederligt husmorstips!

Husmorsknepet är väldigt enkelt och kräver endast två ingredienser – vatten och potatismjöl. Blanda ihop de två ingredienserna tills du får en pastaliknande konsistens. Applicera sedermera pastan på fläcken och låt verka i ett par minuter, innan du avlägsnar den med hjälp av en fuktig trasa eller med dammsugaren.

Genom att damma av väggarna med jämna mellanrum, torka bort fläckar direkt och använda dig av rätt produkter och tillvägagångssätt, lyckas du förhoppningsvis att avlägsna alla otrevligheter från dina väggar!

Vill du få ännu fler städtips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster