Reko redovisning – vad är det?

Om du letar efter en redovisningsbyrå eller också använder en i dagsläget, har du troligtvis kommit över begreppet Reko redovisning. Men vad innebär det egentligen? Och varför är det så viktigt att man endast anlitar någon som arbetar enligt Reko? Vi på Ekonominista ger dig svaret! 

Innehåll 

  • Vad betyder Reko?
  • Fördelar med Reko

Vad betyder Reko? 

Reko är en svenska standard för redovisnings- och lönetjänster. Metodiken tillämpas av pålitliga och auktoriserade redovisning- och lönekonsulter, vilket säkerställer att arbetet håller hög kvalitet. Något som skapar en trygghet för dig som kund.

Reko skapar däremot inte enbart en ökad säkerhet för dig som kund. Det fungerar också som stöd i redovisningskonsultens vardag, vilket medför ökad produktivitet samt högre kvalitet. Något som gynnar samtliga parter.

Alla konsulter som är auktoriserade enligt FAR – branschorganisationen för b.la redovisnings- och lönekonsulter – måste tillämpa Reko.

Fördelar med Reko 

Det finns, som nämnts ovan, många fördelar med Reko. Både för dig som kund och konsult. Fördelarna är så pass betydande att vi avråder dig från att anlita en konsult som inte arbetar enligt denna metodik.

När du väljer att anlita en konsult som arbetar enligt Reko, kan du nämligen njuta av följande fördelar:

  • Bättre kvalitet på det utförda arbetet.
  • Du betalar lika mycket för arbetet, trots att kvalitén är avsevärt mycket bättre.
  • Du kan vara säker på att arbetet utförs rätt från början, vilket resulterar i att du slipper kostsamma fel.
  • Det blir tydligare för dig som kund vad som görs.
  • Du får en tydlig kvalitetsstämpel.

Avslutningsvis

Som du märker finns det många fördelar med att anlita en FAR-auktoriserad redovisningskonsult som tillämpar Reko. I tider som dessa har det aldrig varit viktigare att enbart ta kvalificerad hjälp!

<

Är du intresserad av att få hjälp med bokföring eller revision?

Gör en förfrågan på vår webbplats