Så undviker du rostiga skridskor

Rostiga skridskor är ett resultat av bristfällig skötsel och dålig förvaring. För att undvika problem med rost gäller det således att ta hand om och förvara dina skridskor på rätt sätt. Något som vi tänkte berätta mer om hur du lyckas med i denna artikel!

Skötselråd och förvaring av skridskor

Det är inte ovanligt att man upplever problem med rostiga skridskoskenor. Precis som nämnts inledningsvis är detta ett resultat av bristfällig skötsel och dålig förvaring. Nedanför har vi därför samlat våra bästa skötsel- och förvaringstips:

1. Ta bort skydden direkt efter användning

Det första felet som många gör är att de låter skridskoskydden vara på efter användning. En stor bidragande orsak till att korrosion uppstår. Ha som vana att alltid ta av skydden när du kommer hem.

2. Torka av skenorna med en mjuk trasa

Det räcker däremot inte med att enbart ta bort skydden direkt efter användning. Skenorna bör även torkas av med en mjuk och torr trasa. På så sätt får du bort den värsta smutsen och vätan.

3. Låt de ligga och lufttorka

Trots att du torkar av skenorna kan de fortfarande vara lite fuktiga. Något som kan leda till rost om de ställs undan direkt. Låt därför skridskorna ligga och lufttorka i 30–60 minuter eller tills du märker att de är helt torra.

4. Förvara skridskorna i en tygpåse

Skridskoskydden bör endast användas vid transport och när du måste gå med skridskorna i ishallen, exempelvis mellan omklädningsrummet och rinken. När de ska förvaras hemma bör de istället placeras i en tygpåse. På så sätt skyddar du skenorna mot yttre åverkan samtidigt som tyget fångar upp eventuell fukt som kan leda till rostangrepp.

 5. Se till att temperaturen inte är för hög

Sist men inte minst gäller det att tänka på vart du förvarar skridskorna. De bör inte förvaras i allt för höga temperaturer. Ett förråd eller garage är en perfekt plats för skridskoförvaringen. Tänk däremot på att inte lägga dem för nära värmekällor som element.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att sköta om och förvara dina skridskor på bästa möjliga sätt. Genom att följa ovanstående steg slipper du garanterat problem med rost på skridskoskenorna!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan