Tvätta garagegolv – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du går tillväga för att städa garaget på bästa sätt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och fokusera mer på en av de många städmomenten, nämligen hur du tvättar ditt garagegolv.

Så tvättar du ditt garagegolv

Garagegolvet kan snabbt bli smutsigt, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på allt som förvaras i garaget. Många gånger händer det dessutom att golvet täcks av olja och andra otrevligheter som läcker ut från bilen eller andra maskiner. Olja som över tid gror fast och skapar fula fläckar.

Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att tvätta ditt garagegolv och avlägsna eventuella oljefläckar:

1. Ta bort ytlig damm och smuts

Det allra första du bör göra är att ta bort ytlig damm och smuts. Något som enklast görs med hjälp av en sopborste eller grovdammsugare.

2. Skura golvet med vatten

Trots att mycket smuts och damm försvinner med borsten eller dammsugaren, kan det fortfarande finnas kvar en hel del orenligheter. För att säkerställa att all smuts försvinner bör du därför skura av golvet med vatten.

3. Applicera såpa eller annat rengöringsmedel

Nästa steg är att blanda såpa och vatten, alternativt använda dig av någon annan golvtvätt som passar ditt golv, som sedan appliceras på golvet. För att göra detta moment enklare kan du med fördel använda en tryckspruta.

Skrubba därefter golvet med en någorlunda mjuk borste (tänk en skurborste) och låt såpablandningen eller rengöringsmedlet verka i några minuter.

4. Torka av med en torr skurmopp

Efter att blandningen har fått verka ett tag är det bara att torka av golvet med en torr skurmopp.

5. Låt golvet torka ordentligt

Trots att du torkar av golvet med en skurmopp är det fortfarande fuktigt. Låt det därför stå och torka under natten. Efter det bör golvet vara ordentligt torrt!

6. Upprepa vid behov

Om du fortfarande upplever golvet som smutsigt kan du upprepa ovanstående steg 1-2 gånger.

7. Använd starkare kemikalier

Ifall golvet inte har rengjorts med jämna mellanrum tidigare, och det finns oljerester som fått ligga och torka in under en längre tid, kan du behöva använda starkare kemikalier för att avlägsna oljefläckarna. De flesta byggvaruhus och färghandlare har särskilda rengöringsmedel som används för att ta bort oljerester från exempelvis betonggolv.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att tvätta ditt garagegolv!

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan