I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

Tips på 10 familjeaktiviteter för sommaren

Sommaren är för många en av årets bästa årstider. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att sol, värme och ledighet gör att man kan vistas ute i allt större samt spendera mer tid tillsammans med familjen. Men vad ska man egentligen hitta på under sommaren? Här har vi samlat ett tiotal familjeaktiviteter som passar perfekt för sommaren!

Sommaraktiviteter som uppskattas av barn och vuxna

Nedanför har vi samlat några av de många sakerna som man kan göra med familjen på sommarlovet:

1. Åk på en picknick

Förbered ett par välsmakande rätter och tilltugg och bege er ut till en vacker plats för picknick. Varför inte besöka någon ny plats som ni aldrig har varit på? Förutom att ni får utforska en ny plats får ni även spendera kvalitetstid tillsammans!

2. Sola och bada

Sol och bad är en självklar aktivitet under sommaren. På med badkläderna (och solskyddskrämen) och bege er till närmsta strand för ett svalkande dopp. Även här kan det vara roligt för barnen att besöka en ny plats. Kanske finns det någon strand eller något badställe som ni inte har tagit er tid att besöka ännu? Då är det hög tid att göra det nu.  

3. Gör en dagsutflykt

Många gånger fastnar man i gamla mönster. Man åker till samma parker, badstränder och andra platser. Men varför inte göra en dagsutflykt där ni har möjlighet att åka lite längre? Det lär säkerligen uppskattas av både små och stora!

4. Anordna lekar hemma i trädgården

Ibland känner man inte för att åka någonstans. Man vill bara umgås hemma. Och vad passar då bättre än att anordna några underhållande aktiviteter och lekar i trädgården? Vill du ha tips på lekar kan du med fördel spana in våra tidigare artiklar:

5. Avnjut en glass

Åk till närmsta kiosk och köp en glass som avnjuts i solen. Gott, enkelt och uppskattat!

6. Fiska

Sommaren ger en möjlighet att prova på otaliga aktiviteter, varav fiske är en av dem. Köp eller låna ett fiskespö och ta med barnen på en fisketur.

7. Cykla mountainbike

En annan aktivitet som passar perfekt under sommaren är mountainbike. Köp eller låna cyklar och ta med barnen på en rafflande tur längs skog och mark, men tänk på att anpassa turen efter deras förmåga!

8. Paddla kajak

Ytterligare en aktivitet som kan genomföras under sommaren är kajakpaddling. Det är något alldeles speciellt att glida fram över det spegelblanka vattnet och höra hur fåglarna kvittrar runt omkring en.

9. Tälta

Att spendera en dag ute i skogen och sova över i ett tält tenderar att vara väldigt spännande och uppskattat hos barnen. Vill man inte ge sig ut i skogen går det såklart bra att slå upp tältet hemma i trädgården. Det brukar vara minst lika uppskattat!

10. Pyssla

Under sommaren är det såklart inte bara solsken. Det kommer även en och annan regnskur. Och vad passar då bättre än att pyssla? Spana in våra tidigare artiklar för inspiration:

Där har du det – ett tiotal familjeaktiviteter för sommaren!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet