Förvara MC utomhus – en dålig idé

Att förvara sin motorcykel utomhus är inte att föredra, varken under sommaren eller vintern. Åtminstone inte om den ska stå en längre period. Här tänkte vi därför berätta mer om varför du inte bör förvara din MC utomhus!

Därför bör du inte förvara din MC utomhus

Som nämnts inledningsvis bör du inte förvara hojen utomhus under längre perioder. Det gäller både under sommar- och vinterhalvåret. Nedanför berättar vi mer om varför du inte bör göra detta:

1. Den blir lätt smutsig

Står hojen ute kan den lätt bli smutsig. Ska den dessutom stå ute under längre perioder riskerar smutsen att tränga in i och förstöra viktiga komponenter. Något som vi kommer att prata mer om senare.  

2. Den utsätts för fukt och stora temperaturskillnader

Smutsen är däremot inte det största problemet med utomhusförvaringen. Än värre än nämligen de stora temperaturskillnaderna och fukten. Med största sannolikhet kommer den växlande temperaturen och luftfuktigheten leda till trasiga komponenter och kostsamma reparationer!

3. Delarna kan gå sönder

Vi har tidigare påpekat hur stor risken är att essentiella delar går sönder om du förvarar din motorcykel utomhus och den utsätts för smuts, fukt och temperaturskillnader. Nedanför har vi därför listat några av de vanligaste bekymren som brukar drabba de MC-ägare som envisas med att förvara hojen i det fria:

  • Kedja och vajrar angrips av rost
  • Växellåda och motor angrips av rost
  • Kondens i tanken
  • Ojämna däck
  • Sprickbildningar i däck

Som du säkerligen förstår leder detta i sin tur till dyra reparationskostnader. I värsta fall behöver delarna till och med bytas ut.

4. Den kan bli stulen

Inte nog med att hojen riskerar att gå sönder ökar även chanserna för att den ska bli stulen. En motorcykel som står utomhus är nämligen ett enkelt byte för den rutinerade tjuven!

5. Det kan ställa till problem med försäkringen

Sist men inte minst kan utomhusförvaringen ställa till problem med försäkringen. Som exempel kan det leda till att du får en dyr försäkringspremie. Än värre kan det leda till att du inte får någon ersättning om delar går sönder eller att hojen blir stulen.

Avslutningsvis

Som du säkerligen märkt är utomhusförvaring av din MC en dålig idé. Förvara den istället i ett uppvärmt och ventilerat garage!

Missa inte vår tidigare artikel där vi delar med oss av tips till dig som ska vinterförvara sin motorcykel.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan