Att tänk på när du ska förvara skor i kallförråd

I många hushåll finns det ett överflöd av skor. Det finns dessutom skor som bara används under vissa säsonger, varpå man måste förvara skorna någonstans under säsongerna då de inte används. Här tänkte vi därför berätta mer om vad du bör tänka på om du bestämmer dig för att förvara skorna i ett kallförråd!

Går det att förvara skor i ett kallförråd?

Generellt sett går det bra att förvara sina skor i ett kallförråd.

Tänk på detta när du ska förvara skor i ett kallförråd

Det finns dock en del saker som är viktiga att tänka på när du ska förvara skorna i ett utrymme som inte är uppvärmt eller ventilerat. Nedanför har vi samlat några av dem:

1. Säkerställ att de inte riskerar att gå sönder till följd av kylan

Om det riskerar att bli minusgrader i kallförrådet rekommenderar vi dig att säkerställa att skorna inte kan ta skada av detta. En del material som återfinns i skor riskerar nämligen att spricka om de blir utsatta för kalla temperaturer.

2. Var medveten om att fukt kan leda till unken doft och mögel

Det är inte enbart kylan som är ett problem i kallförråd. Även fukt kan ställa till problem i form av dålig lukt och i värsta fall mögel. Detta gäller framförallt om du har skor som har mycket stoppning eller är tillverkade av mycket textilier.   

3. Säkerställ att det inte finns några skadedjur i förrådet

Skadedjur som mjölbaggar, silverfiskar och möss trivs bra i förrådsutrymmen. Säkerställ därför att de inte förekommer några skadedjur i ditt förråd, då de riskerar att förstöra dina skor.

4. Förvara gärna skorna i en plastlåda med tätförslutande lock

För att skydda skorna mot både kyla, fukt och skadedjur rekommenderar vi dig att förvara dem i en plastlåda med tätförslutande lock.

5. Lägg i en kläd silica-påse i lådan för att minska fuktnivån

Ytterligare ett tips för att hålla fuktnivåerna i schack och minska risken för mögel, är att lägga i en silica-påse i lådan.

Där har du det – en handfull tips som kommer till nytta när du vill förvara skor i ett kallförråd!

Vill du ha ännu fler förvaringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan