Vinterförvara utemöbler – så gör du

När temperaturen utomhus sjunker och sommaren övergår till höst och sedermera vinter, ja då är det dags att plocka in trädgårdsmöblerna för säsongen. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att vinterförvara dina utemöbler på bästa tänkbara sätt!

Att tänka på när du ska vinterförvara dina utemöbler

För att dina trädgårds- och utomhusmöbler ska hålla sig i bra skick gäller det att de förvaras på rätt sätt under de kyligare månaderna. Nedanför tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att lyckas med detta:

1. Plocka in dynor och textilier

Det allra första du bör göra är att plocka in dynor och textilier som finns på möblerna. Dessa bör förvaras inomhus, då de annars kan börja mögla eller anfallas av skadedjur.

2. Skölj av och rengör möblerna

Efter att ha plockat in dynorna rekommenderar vi dig att skölja av möblerna med en högtryckstvätt eller trädgårdsslang. Är de mycket smutsiga kan du även torka av dem med såpa och en fuktig trasa. Efter rengöringen är det viktigt att du låter dem stå och torka ordentligt.

3. Förvara känsliga möbler i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Har du utemöbler som är känsliga mot fukt och temperaturförändringar rekommenderar vi dig att förvara dem i ett uppvärmt och ventilerat förvaringsutrymme såsom ett garage eller förråd.

4. Förvara oömma möbler i ett kallförråd eller garage

Om du däremot inte har möbler som är känsliga mot fukt och temperaturförändringar går det bra att förvara dem i ett kallförråd eller garage.

5. Täck över möblerna om du inte har tillgång till ett förvaringsutrymme

Har du inte tillgång till ett förråd eller garage? Då rekommenderar vi dig att täcka över möblerna med en presenning eller ett överdrag och låter dem stå ute över vintern. Detta förutsätter däremot att möblerna är oömma och tål kyla.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att vinterförvara dina utemöbler på bästa sätt!

Vill du ha ännu fler förvaringstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan