5 tips när du ska förvara en gräsklippare

Vi har i en tidigare artikel redogjort för varför du inte bör förvara din gräsklippare utomhus. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du faktiskt går tillväga för att förvara din gräsklippare på rätt sätt!

Så här vinterförvarar du din gräsklippare på rätt sätt

För att din gräsklippare ska bibehålla sin funktion och ha maximal livslängd, gäller det att den förvaras rätt under vintertid. Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att förbereda och förvara din gräsklippare på bästa tänkbara sätt:

1. Tvätta av gräsklipparen

När du har klippt gräsmattan för sista gången rekommenderar vi dig att rengöra den grundligt. Alla gräsrester bör avlägsnas. Rengör hjul och chassi med en högtryckstvätt eller vattenslang. Vänd sedan gräsklipparen på sidan för att komma åt och rengöra undersidan.

2. Töm bensintanken

Efter att du har rengjort gräsklipparen och låtit den torka, bör du tömma bensintanken. Har du kvar bensin i tanken riskerar den att tappa sin tändningsförmåga under vinterdvalan, vilket i sin tur medför att du kan ha svårt att få igång den framåt våren.

3. Fyll på med olja

Till skillnad från bensintanken ska däremot oljetanken vara näst intill full. Kontrollera därför oljenivån. Har du ont om olja bör fylla upp tanken.

4. Förvara i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Likt andra maskiner och redskap kan gräsklipparen ta skada om den utsätts för fukt och minusgrader. Vi rekommenderar dig därför att förvara den inomhus, i ett uppvärmt och ventilerat utrymme. Exempelvis i ett förråd eller ett garage.

5. Täck över gräsklipparen

Förutom att förvara gräsklipparen varmt och torrt bör den också skyddas mot damm och smuts. Något som enklast görs genom att täcka över den med exempelvis en presenning eller liknande.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara gräsklipparen rätt!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan