5 tips när du ska förvara trädgårdsredskap

De flesta villaägare har en stor uppsättning trädgårdsredskap. En uppsättning som brukar inkludera allt ifrån räfsor och spadar och spett. För att bibehålla ordningen i ditt förråd eller garage samt hålla redskapen i bra skick, gäller det att tänka på hur du förvarar dem. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips till dig som ska förvara sina trädgårdsredskap!

Så får du ordning och reda på trädgårdsredskapen

Som vi har varit inne på tidigare är det viktigt att tänka på hur du förvarar dina trädgårdsredskap. Dels för att ha en god ordning men också för att hålla redskapen i gott skick. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig med redskapsförvaringen:

1. Rengör redskapen innan förvaring

Trädgårdsredskap är till för att användas. Därför är det inte ovanligt att de är fyllda med sand, jord, löv och liknande. Innan du stoppar undan dem för förvaring bör du dock avlägsna dessa naturliga material. På så sätt håller du dem i fint skick och förhindrar att de börjar rosta.

2. Förvara varmt och torrt

Redskap som används i trädgården är inte känsliga på samma sätt som exempelvis kläder. Förvaras de kallt och fuktigt kan de däremot börja rosta. Vi rekommenderar dig därför att förvara trädgårdsredskapen i ett uppvärmt och ventilerat utrymme, antingen i ett förråd eller ett garage.

3. Använd upphängningskrokar

För att hålla ordning och reda bland redskapen kan du med fördel använda dig av upphängningskrokar. Perfekt för exempelvis räfsor och spadar, men också en mängd andra redskap.

4. Använd en verktygstavla

Mindre redskap som planteringsspadar och räfsor kan med fördel hängas upp på en verktygstavla. På så sätt håller du ordning och reda samtidigt som du får en god översikt av alla redskap.

5. Använd förvaringsmöbler

Om du inte vill använda dig av en verktygstavla för att förvara de mindre trädgårdsredskapen, kan du med fördel förvara dem i adekvat möbel.

Svårare än så är det inte att förvara sina trädgårdsredskap på rätt sätt!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan