Att tänka på när du ska förvara elverktyg kallt

Generellt sett kommer de flesta handverktyg inte att ta skada genom att förvaras i ett kallt förråd eller garage, förutsatt att det inte handlar om flera minusgrader. Med det sagt finns det dock en del saker som kan vara bra att veta om och tänka på. Här tar vi därför upp fem saker som är bra att tänka på när du ska förvara elverktyg kallt!

Vad ska man tänka på när man ska förvara elverktyg kallt?

Nedanför delar vi med oss av en handfull saker som kan vara bra att tänka på när man ska förvara verktyg i ett kallt förråd eller garage:

1. Ladda batterierna innan förvaring

Batterier mår bäst av att vara fulladdade. Innan du stoppar undan elverktygen för förvaring bör du därför se till att ladda dem till max.

2. Underhållsladda vid behov

Oavsett om du använder verktygen eller inte bör de underhållsladdas vid behov.

3. Skydda verktygen mot smuts och damm

Smuts och damm kan försämra verktygens funktionalitet. Försök därför att se till att de inte blir utsatta för smuts och damm under förvaringens, exempelvis genom att förvara verktygen i en sluten låda av lämplig storlek.

4. Tänk på att fukt kan skada verktygen

En av de största utmaningarna under förvaringen är inte kyla, så vida det inte handlar om minusgrader. Den största utmaningen är varierande temperatur. När temperaturen skiftar kan det nämligen uppstå fukt, vilket riskerar att skada verktygen. Försök därför att undvika temperaturförändringar i ditt förråd eller garage!

5. Kontrollera så att maskinerna funkar

Innan du använder verktygen bör du alltid kontrollera så att de funkar. Framförallt om du har förvarat dem kallt. Som tidigare nämnts tar de flesta verktyg inte skada av att förvaras kallt, förutsatt att det inte handlar om flera minusgrader.

Vill du ha ännu fler förvaringstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan