5 tips för att rengöra ugnen på bästa sätt

Vi har tidigare berättar hur du går tillväga för att rengöra micron. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att rengöra ugnen enkelt och effektivt!

Så rengör du ugnen steg-för-steg

Ugnen tenderar att bli väldigt smutsig med tiden. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att det stänker från mat som tillreds. Stänk som i sin tur bildar svårborttagna fettfläckar. Genom att följa nedanstående steg kan du däremot bli kvitt dessa och få en strålande ren ugn:

1. Torka ur ugnen med jämna mellanrum

Som vi har varit inne på tidigare stänker det vanligtvis från maten som tillagas i ugnen. Något som kan göra att det uppstår fettfläckar. För att slippa detta problem rekommenderar vi dig att torka ur ugnen med jämna mellanrum. Detta görs bäst med en fuktig trasa och såpa.

2. Gör en vatten och såpblandning

När du har ett behov av att göra en djupare rengöring av ugnen rekommenderar vi dig att blanda en deciliter vatten och två deciliter såpa i en sprayflaska. Spruta sedan blandningen i ugnen.

3. Sätt på ugnen

När du har sprayat ugnens insida med såpvattnet är det bara att stänga luckan och slå på ugnen. Här brukar det 100 grader i cirka 15 minuter vara tillräckligt.

4. Torka av med en fuktig trasa

Efter att ugnen har svalnat kan du enkelt torka av ugnen med en fuktig trasa, alternativt en fuktig svamp.

5. Använd bikarbonat på ugnsluckan

Om du har följt ovanstående steg men fortfarande upplever att ugnsluckan är smutsig, kan du med fördel använda dig av ett husmorsknep som inkluderar bikarbonat.

Blanda helt enkelt bikarbonat och vatten tills det får en smetliknande konsistens. Applicera därefter smeten på ugnsluckans insida och låt verka i cirka 10 minuter. Vad som kommer hända under tiden är att bikarbonat absorberar smuts och fett som finns på glaset.

När de tio minuterna har passerat torkar du enkelt bort smeten med en fuktig trasa.

Voilá – svårare än så är det inte att få en strålande ren ugn och ugnslucka!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster