5 tips när du ska rengöra en spis

När man tillreder mat på spisen tenderar det att skvätta mat och fett på plattan. Därutöver kan det uppstå brännmärken som kan vara svåra att få bort. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att rengöra spishällen på bästa sätt!

Så rengör du spishällen på bästa sätt

Matrester, stekfett och brännmärken är bara några av sakerna som brukar uppstå på spisplattorna. Nedanför berättar vi därför hur du går tillväga för att avlägsna dessa:

1. Torka av hällen efter varje användning

Ett av de bästa och enklaste sätten att hålla hällen i bra skick är att torka av den efter varje användning. Gör du detta räcker det vanligtvis med att enbart använda en fuktig trasa, helt utan kemikalier!

2. Använd såpa och vatten för vardaglig rengöring

Trots att man är noga med att torka av spisen efter varje rengöring krävs det att man gör en mer noggrann rengöring då och då. Vid dessa tillfällen rekommenderar vi dig att använda vatten och såpa.

3. Använd bikarbonat för att få bort tuffa fläckar

Om det är så att du har ingrodda fläckar som är svåra att få bort med enbart såpa, kan du med fördel prova på ett husmorsknep som inkluderar bikarbonat. Blanda bikarbonat och vatten tills det bildas en trögflytande pasta. Applicera därefter pastan på fläckarna och låt verka i drygt fem minuter innan du torkar bort den med hjälp av en fuktig trasa och såpa.

4. Använd en hällskrapa på brännmärken

Skulle det vara så att det finns fastbränd mat och brännmärken på spisen, rekommenderar vi dig att använda en adekvat hällskrapa. Tänk dock på att vara väldigt försiktig så att det inte uppstår några repor.

5. Använd starkare kemikalier vid behov

Vanligtvis behövs det inte användas några starkare kemikalier för att rengöra spisen. Har du testat alla ovanstående knep och upplever att hällen fortfarande är smutsig, kan det vara nödvändigt att inhandla ett rengöringsmedel som är särskilt avsett för denna typ av ytor.

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster