5 tips för att rengöra din micro som proffsen

Mikrovågsugnar finns i alla hem. Eftersom de används för att värma upp mat blir de snabbt smutsiga och fyllda med fettfläckar från diverse matrester. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din micro på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt!

Så här rengör du en mikrovågsugn på bästa sätt

Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att göra din micro skinande ren:

1. Använd ett lock när du värmer maten

Ett av de bästa sätten att hålla mikrovågsugnen någorlunda ren är att använda ett lock när du värmer upp mat. På så sätt får du minimalt med stänk inuti micron.

2. Torka ur insidan efter användning

Oavsett om du använder ett lock eller inte bör du ha som rutin att torka av insidan efter användning. Här kan du antingen använda dig av en fuktig trasa eller hushållspapper.

Torkar du inte ur micron efter varje användning bör du åtminstone ha som vana att göra det ett par gånger i veckan. Eftersom det kan ha fastnat mer stänk och smuts bör du även använda dig av såpa för att enklare avlägsna allt stänk och eventuella fettfläckar som har hunnit uppstå.

3. Ställ in och värm en skål med vatten

Har du slarvat med rengöringen rekommenderar vi dig att ställa in en skål med kranvatten i micron. Vrid upp till maxeffekt och sätt timern på 30–60 sekunder. Detta kommer att leda till att vattnet dunstar och bildar fukt, vilket i sin tur kommer att lösa upp stänk och fettfläckar.

Vill du att micron ska få en fräsch och härlig lukt kan du även lägga ner ett par färska citronskivor i vattenskålen. Ett perfekt tips för dig som upplever att mikrovågsugnen luktar illa!

4. Torka av med en fuktig trasa eller svamp  

Nästa steg är att torka bort fukten med en fuktig trasa eller svamp. Du kommer märka att matrester, stänk och fettfläckar försvinner väldigt enkelt.

5. Torka av med en torr trasa eller hushållspapper

Sist men inte minst bör du även torka ur insidan med en torr trasa eller en bit hushållspapper. På så sätt uppstår det inga vattenfläckar eller ränder.

Svårare än så är det inte att rengöra sin micro!

Vill du ha ännu fler städ- och rengöringstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster