I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

9 saker man kan göra med barn på vintern

När temperaturen sjunker och hösten övergår till vinter är det inte lätt att hitta på saker tillsammans med familjen. Här tänkte vi därför tipsa om nio roliga saker som man kan göra med barnen på vintern!

Roliga familjeaktiviteter att göra på vintern

Nedanför har vi samlat nio roliga saker som underhåller såväl barn som vuxna under årets kallaste månader:

1. Åk skidor

Att åka skidor är både roligt och bra för hälsan. Det kan dessutom göras med hela familjen, oavsett tidigare erfarenhet. Därutöver kan man åka både utförs och på längden!

Vill du göra upplevelsen ännu roligare kan det vara en bra idé att hitta på lekar i backen eller längdspåret. Något som vi pratat mer om i vår tidigare artikel där vi tipsat om fem lekar som kan genomföras på skidor.

2. Åk skridskor

Det är inte enbart längd- eller slalomskidor som kan åkas på vintern. Även skridskor är underhållande att prova på. Bege er till närmsta hockeyrink eller frusna sjö, snöra på er skridskorna och njut.

3. Åk skoter

Bor man på en plats med mycket snö kan man köra skoter. Har man inte tillgång till en egen skoter kan man hyra en. Förbered en matsäck och utforska den snöfyllda terrängen. Stanna sedan på någon fin plats och avnjut den medhavda maten.  

4. Pimpla

En annan aktivitet som kan genomföras på vintern är pimpling, eller isfiske som det också kan kallas ibland. Detta är mycket avkopplande och kan genomföras av barn (och vuxna) i alla åldrar.

5. Bygg en snökoja

Har ni en stor snödriva på tomten? Då passar det perfekt att bygga en alldeles egen snökoja. Här är det endast fantasin som sätter gränser för vad ni kan skapa tillsammans. Tänk dock på att vara väldigt försiktig om ni gör tunnlar och liknande.

6. Bygg en hinderbana

Det är inte enbart kojor som kan byggas i snön. Även roliga och utmanande hinderbanor kan byggas. Spana in vår tidigare artikel där vi berättar hur du bygger en egen hinderbana i snön!

7. Pyssla

Det är inte alltid som man har orken, viljan eller möjligheten att vara utomhus. Ibland måste man helt enkelt få spendera lite tid inomhus också. Och vad passar då bättre än att pyssla?

Vi har tidigare sammanställt flertalet artiklar där vi tipsar om diverse pysselidéer:

8. Lek

Roliga lekar går alltid hem. En stor fördel med lekar är att de många gånger kan genomföras både inne och ute!

Spana in våra tidigare artiklar där vi tipsar om en massa underhållande lekar som kan utföras både inomhus och utomhus:

9. Laga mat

Varför inte spendera den lediga tiden med att laga mat tillsammans? Det är någonting som brukar vara både roligt, utvecklande och uppskattat av barnen. Vi har tidigare skrivit en artikel där vi tipsat om enkla recept som barn kan laga.   

Där har du det – tips på nio roliga saker som man kan göra med barnen på vintern!

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet