Att tänka på när du ska förvara dynor

I samband med att man plockar in sina utemöbler för vintern gäller det att man även tar hand om sittdynorna. Men hur förvarar man egentligen sina dynor på bästa sätt? Här delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig med förvaringen.

Så här förvarar du dina dynor på bästa sätt

För att dina sittdynor ska hålla sig i bra skick gäller det att du förvarar dem på rätt sätt under årets kallare månader. Nedanför har vi samlat fem tips som hjälper dig att lyckas med dynförvaringen:

1. Låt inte dynorna ligga kvar ute

En av de allra viktigaste sakerna att tänka på är att plocka in dynorna. De bör inte ligga kvar utomhus när temperaturen sjunker och närmar sig nollstrecket. Låter du de vara ute över vintern kommer de garanterat att vara förstörda när våren och sommaren gör sig tillkänna!

2. Placera dynorna i en dynbox eller plastpåse

För att skydda dynorna mot smuts och damm samt annan yttre åverkan, rekommenderar vi dig att placera dem i en dynbox, plastpåse eller liknande.

3. Förvara dynorna i rumstemperatur

Förutom att placera dynorna i en dynbox eller påse bör du även tänka på att förvara dem i rumstemperatur. Utsätts de för kyla och växlande temperaturer kan de börja mögla och ge ifrån sig en otrevlig doft.

4. Undvik fukt

På samma sätt som temperaturförändringar bör undvikas, bör även fukt undvikas. Se därför till att förvaringsutrymmet som de förvaras i är ventilerat.

5. Undvik skadedjur

Det är inte enbart temperaturförändringar och fukt som kan skada dynorna. Även skadedjur som möss, råttor och insekter kan ha sönder dynorna. Se därför till att hålla borta dessa djur från förvaringsutrymmet.

Svårare än så är det inte att förvara sina dynor på rätt sätt!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar inom ämnet:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan