I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet

Tips på 9 roliga saker att göra i trädgården

När temperaturen stiger och solens varma strålar gör sig tillkänna, kan det vara skönt för barnen att börja leka utomhus igen. Här tänkte vi därför tipsa om nio roliga saker som de kan hitta på i trädgården!

Roliga aktiviteter för trädgården

Nedanför tipsar vi om nio roliga aktiviteter som säkerligen håller barnen underhållna under sommaren:

1. Gör en egen minigolfbana

Man behöver inte åka någonstans för att kunna spela minigolf. Det går lika bra att göra sin alldeles egna minigolfbana i trädgården. Märk ut banan, eller banorna, med pinnar eller plankor, sätt upp olika hinder och utmana kompisarna eller familjen i en rafflande minigolfturnering!

Det är endast fantasin som sätter gränser för hur banan kan se ut. Blir man less någon bana är det bara att göra om den. Lägg till eller ta bort hinder för att skapa helt nya utmaningar. Det blir inte mycket roligare än så.

2. Blås stora såpbubblor

De allra flesta barn gillar att blåsa såpbubblor. Med hjälp av en bit ståltråd och en pinne kan man dessutom få riktigt stora bubblor. Skapa helt enkelt en stor cirkel av ståltråd, fäst den på en pinne, doppa i såpblandningen och blås. Voilá – du har nu fått gigantiska bubblor!

3. Plantera något i trädgården

Har du något som behöver göras eller planteras i trädgården? Inkludera barnen. Låt de vara med och gräva, gödsla och vattna. Ett bra sätt att förena nytta med nöje och samtidigt få kvalitetstid tillsammans.

4. Gör ett eget trädgårdsspel

På samma sätt som man kan skapa sin egen minigolfbana, kan man också göra andra typer av trädgårdsspel. Varför inte gör en stor variant av plockepinn med hjälp av stora pinnar? Det är endast fantasin som sätter gränser.

5. Kasta pil på vattenfyllda ballonger

Plocka fram en stor plywoodskiva eller något annat liknande material som inte är ömtåligt. Fyll sedermera ett par ballonger med vatten och tejpa fast dem på plywoodskivan. Försök att pricka dem med en pil.

6. Gör en egen hinderbana

Givetvis är det inte enbart minigolfbanor och spel som kan skapas i trädgården. Varför inte göra en alldeles egen hinderbana? Använd material som ni hittar där hemma för att göra olika hinder.

7. Spela fotboll

Fotboll är en klassiker som alltid går hem. Det är dessutom enkelt och roligt, då det enda som behövs är en boll. Passa, jonglera eller utmana vänner och familj i en rafflande match.

8. Gör ett eget tält av grenar

Samla ihop pinnar från skogen för att skapa ett eget tipi-tält. Placera pinnarna i en cirkel, luta ändarna mot varandra (i ringens mitt) och knyt ihop dem med hjälp av ett tjockt snöre. Vill man kan man dessutom klä utsidan med en presenning för att skapa känslan av ett riktigt tält.

9. Gör en egen vattenrutschkana

Har ni en slänt i trädgården? Lägg en presenning i denna, häll på såpa och vatten för att göra er alldeles egna vattenrutschkana!

Vill du ha ännu fler tips på aktiviteter?

Spana då in våra tidigare artiklar:

I vår webbutik hittar ni barnkläder, leksaker samt inredning men främst jobbar vi på att ha fina, roliga, annorlunda presenter till hela familjen, till nyfödda och dop, till vänskap eller födelsedagen.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på hela sortimentet. För att ta del av erbjudandet använder du rabattkoden "wikster20".

Ta del av erbjudandet