Förvara kap gersåg – så gör du

I många hem finns det en kap gersåg. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska förvara denna maskin? Det tänkte vi reda ut här. Vi listar fem saker som är viktiga att tänka på när du ska förvara en kap gersåg.

5 tips när du ska förvara en kap gersåg

För att maskinerna ska bibehålla sin funktion och samtidigt hålla under en lång tid framöver, gäller det att de förvaras på rätt sätt. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att förvara en kap gersåg på bästa sätt:

1. Rengör sågen

En av de viktigaste sakerna för att hålla sina verktyg i bra skick är att rengöra dem kontinuerligt. Framförallt om man ska stuva undan dem för långvarig förvaring. Ett bra tips är därför att ta bort eventuella träflisor och rester från kap gersågen. Något som enklast görs med en dammsugare.

2. Undvik fukt och temperaturförändringar

Verktygens värsta fiender är fukt och kraftiga temperaturförändringar. Utsätts kap gersågen för detta finns det en stor risk för att klingan och andra komponenter börjar rosta. Se därför till att undvika fukt och temperaturförändringar under förvaringen!

3. Förvara i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Ett av de bästa sätten att skydda kap gersågen mot fukt och temperaturförändringar är att förvara den i ett uppvärmt och ventilerat utrymme. Exempelvis ett förråd eller ett garage.

4. Skydda sågen mot smuts och damm

Under förvaringen kan det också vara en bra idé att skydda kap gersågen mot smuts och damm. Detta kan du exempelvis göra genom att täcka över den med en påse, presenning eller liknande.

5. Skydda elkabeln mot skadedjur

Utan el fungerar inte kap och gersågen. Det gäller därför att ingen mus eller råtta kan komma åt och bita av elkabeln!

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du bäst går tillväga för att förvara din kap gersåg.

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan